Menu

09/08/2022

Trend: Barbiecore

Trendsetters en trendvolgers. Creative Director van Valentino, Pier Paolo Piccioli, hoort overduidelijk bij de eerste groep. Hij veranderde vorig jaar Hot Girl Summer in Goth Girl Summer en heeft daar ook de tegenhanger van geïntroduceerd! Het meer anonieme zwart van de Goth hype wordt deze zomer ingeruild voor het extraverte roze. Alles wordt door een roze bril bekeken en daar is niet alleen Piccioli verantwoordelijk voor. De mede aanstichter van de Pink Pink world is Barbie. Roze en Barbie zijn onlosmakelijk verbonden. Niet voor niks heeft Mattel patent op het gebruik van bepaalde tinten roze. Het kon daarom ook niet anders dan dat Margot Robbie, hoofdrolspeelster van de aankomende Barbie film, werd gespot op de set in knalroze outfits. 

 

De favoriete pop van velen komt in 2023 tot leven. De nostalgie epidemie die daarbij komt kijken tovert alle kleding om in roze. Fashiontrends slaan vaak als eerst over op celebs, en dat is nu niet anders. Anne Hathaway, Kim Kardashian, Zendaya en Megan Fox hebben de roze trend al omarmd en het is niet bij hen gebleven. Klarna en Pinterest zagen beide een stijgende vraag naar roze items, dus Barbiecore heeft ook het bredere publiek al bereikt. Jij kan niet achterblijven!  

 

De trend past helemaal binnen het bredere plaatje van een zomer vol felle kleuren. Maar van alle felle kleuren verdient roze een speciale plek. Het schreeuwt, het is vrolijk en het is glamour. Denk Legally Blonde, denk Mean Girls, denk Princess Diaries 2, maar bovenal denk aan Barbie. Channel your inner Barbie! 

 

Bekijk hier onze roze damestassen

 

 

 


BEL 0172 - 447 517 (5 dagen per week bereikbaar) of zoek een winkel bij jou in de buurt