Menu

05/07/2022

Buitenlandse vakanties in Nederland

Een overvol Schiphol, milieuvervuiling of geen tijd. Allemaal redenen om een reisje naar het buitenland over te slaan. Gelukkig heeft Nederland ook stukjes van het buitenland, en dan hebben we het niet over de ambassades! Als je snakt naar een ander land, maar die behoefte niet kunt vervullen, wees dan niet getreurd. Wij hebben wat binnenlandse tripjes voor je bedacht, zodat je toch over de grenzen kunt gaan. Denkbeeldig dan.

 

 

Venetië - Giethoorn

Een inkoppertje misschien, maar we kunnen er niet omheen. De prachtige gondelvaart van Venetië kan je laten voor wat het is. In Giethoorn moet je zijn! Als je nu gaat ben je de grote drukte nog voor. De combinatie van het wegzakken van de stad en de stijgende zeespiegel zorgt ervoor dat de stad steeds meer onder water komt te staan. Professor Temmerman van de Universiteit van Antwerpen zei daarover: ''Zoals we Venetië nu kennen, zullen onze kleinkinderen de stad niet meer kunnen bezoeken.'' Dan moeten de mensen voor een gondelvaart naar Giethoorn gaan. Dat heb jij tegen die tijd dan al gezien.

 

 

Paleis van Versailles - Paleis Het Loo

Het Paleis van Versailles, eeuwenoud en historisch. Het zag de onvergetelijke feestjes van Lodewijk XIV. Het zag tijdens de Franse Revolutie een boze menigte de koninklijke familie ophalen en het zag de Eerste Wereldoorlog er met een verdrag tot een einde komen. Het gebeurde allemaal in de buurt van Parijs. Maar wie nog niet van het Parijs Syndroom heeft gehoord doet dat nu. Het Parijs Syndroom is de teleurstelling die met name Aziaten ervaren als ze in Parijs zijn. De verwachting en de realiteit van de stad liggen dusdanig ver uit elkaar dat teleurstelling overblijft. Als je zover moet reizen voor alleen het paleis, kan je beter naar Neerlands eigen Paleis gaan: Paleis Het Loo in Apeldoorn. 

 

 

Japan - Den Haag

In een kimono onder de Japanse bloesems met een penseel een haiku schrijven. Een beeld dat ietwat overdreven geschetst is, maar o wat is het beeld mooi. Om dit beeld te verwezenlijken, hoef je niet met geld te smijten om naar Japan te gaan. Achter de Haagse duinen, op Landgoed Clingendael, is namelijk de Japanse tuin te vinden. De flora die je daar vindt is zo bijzonder en oud, dat de tuin slechts 8 weken per jaar geopend is. Niet alleen mensen vinden de tuin bijzonder. Ook de beschermde sperwer heeft dit jaar een bezoekje gebracht aan de tuin. Het vogeltje heeft er zelfs zijn broedplek van gemaakt.  


BEL 0172 - 447 517 (5 dagen per week bereikbaar) of zoek een winkel bij jou in de buurt