Menu

21/06/2022

Voor elke klas een andere tas

De zomervakantie nadert en met de laatste rapporten van het schooljaar kunnen weer snoepjes of geld worden opgehaald. De grootste beloning van de goede resultaten zijn niet deze tastbare dingen, maar natuurlijk de overstap naar het volgende leerjaar. Voor sommigen is er een grotere transitie weggelegd. Van onderbouw naar bovenbouw bijvoorbeeld, of zelfs een wisseling van school. Voldoen je spullen dan nog wel? Is je tas wel groot genoeg? En het allerbelangrijkste van de hele wereld: is de tas nog wel cool genoeg? We nemen je in sneltreinvaart langs de scholen en helpen je met het kiezen van een tas voor het nieuwe schooljaar.

 

 

Onderbouw basisschool

De bouw- en de poppenhoek, leren lezen en knutselen zijn allemaal onderdelen van school die je linkt met de onderbouw van de basisschool. Spelenderwijs leren en ontdekken. Maar ook op de onderbouw eet je je broodjes en moet je soms gymkleren meenemen. Waar kan dat beter in dan in een kinderrugzak. Hier kan je weinig fout doen, want de de tas wordt niet te zwaar belast dus daar heb je geen omkijken naar. Daarentegen mogen andere mensen wel omkijken na het zien van je leuke tas! Kies een leuke kinderrugzak met een leuk ontwerp. Bijna alle merken hebben ook nog eens gezorgd voor een handige indeling aan de binnenkant. Denk bij het kopen van een tas voor deze leeftijdscategorie aan merken als: Pick&Pack, Fresk, Trixie, Little Indians, Studio Noos en Samsonite.

 

 

Bovenbouw basisschool

Het gebruik van tassen door leerlingen van de bovenbouw is vergelijkbaar met kinderen uit de onderbouw. Om je voor te bereiden op de middelbare school zal er iets vaker wat huiswerk mee naar huis genomen worden om te leren voor de toets. De grootste verandering zal zijn dat je te groot bent geworden voor schattig, en daarom af wilt van je olifanten- of autotas. Een andere tas kan daarom welkom zijn. Geschikte tassen zijn: Little Indians, Pick&Pack en Fresk. 

 

 

Middelbare school

Van brugpiepers tot examenleerlingen, de schouders moeten wennen aan het nieuwe gewicht van de tassen. De middelbare school staat bekend om het sjouwen van zware boeken. Een stevige tas is daarom een must, naast dat je er natuurlijk op je best uit moet zien. Een combinatie tussen deze twee eigenschappen wil je daarom terugzien in de tas. Al jarenlang scoort Eastpak hoog op dit gebied, en ook Fjällräven is immens populair. Met merken als Doughnut en The North Face zijn er nog meer namen die voldoen aan bovenstaande criteria: een mooie mix tussen kwaliteit en modieuze looks. 

 

 

Vervolgonderwijs

Het grappige aan het vervolgonderwijs is dat het onderwijs zwaarder wordt, maar je minder spullen nodig hebt. Met slechts een collegeblok en/of een laptop kom je al een heel eind. Wellicht een flesje water, iets te snacken of een broodje voor tussendoor. Veel meer is er niet nodig om je volgende diploma te halen. Wel ben je ondertussen weer wat ouder geworden, dus kan je daar ook je look wat passender op maken. Denk aan rugzakken van Cabaïa, Bold Banana of Salzen.


BEL 0172 - 447 517 (5 dagen per week bereikbaar) of zoek een winkel bij jou in de buurt