Menu

20/04/2022

6x Leuke activiteiten op Koningsdag

Koningsdag, een nationale feestdag waar bijna iedereen vrij is en wat leuks gaat doen! We slaan weer talloze oranje tompoucen in en halen onze beste outfit uit de kast. Nog even de vlag uithangen, rood-wit-blauwe vlaggetjes op onze gezichten smeren en gaan met die banaan! Maar... wat kan je nou precies allemaal doen op Koningsdag? Heb jij dit jaar nog wat inspiratie nodig? Van Os heeft een paar leuke do's hieronder voor je op een rij gezet.

*Klik op de afbeeldingen om naar de productpagina te gaan* 

1. Koningsdag Maastricht

Elk jaar bezoekt de Koninklijke familie op koningsdag een andere stad. De aangewezen stad bepaalt dan zelf hoe zij zich die dag willen presenteren. De Koninklijke familie legt een looproute af en wordt verrast met verschillende activiteiten. Denk aan parades, spelletjes, orkesten etc. Dit jaar is het de beurt aan Maastricht om hier weer een groot feest van te maken. Het programma begint om 11:00 op de Sint Servaarsbrug en eindigt om 13:00 op het Vrijthof. Welke activiteiten er hier exact plaats gaan vinden, dat blijft natuurlijk nog een verrassing. Kom je ook? Een tip: Wees er op tijd bij! Het zal gegarandeerd druk worden en je wilt natuurlijk wel goed zicht hebben op de Koning en de Koningin.

2. Bezoek een rommelmarkt

Natuurlijk is Maastricht niet voor iedereen om de hoek, dan is het ook leuk om even te buurten in je eigen stad. Al jaren vinden er in meerdere steden een hoop rommelmarkten plaats. Je kan dan de hele dag lekker rondneuzen tussen allerlei tweedehandse spulletjes zoals kleding, accesoires of speelgoed. Wie weet wat er allemaal te scoren valt! Daarentegen is dit een uitgelezen kans om eens uit te zoeken of jij zelf nog spulletjes hebt liggen om te verkopen. Heb jij een zolder vol spulletjes? Dan kan jij op deze feestelijke dag ook nog eens wat bijverdienen.

3. Lekker feesten op een festival

Na twee jaar stilzitten, mogen we eindelijk weer los gaan op festivals. Dat betekent dat we deze Koningsdag dan ook extra gaan genieten van onze vrijheid! Na al dat lange wachten willen we dan ook met onze festival outfits flink gaan uitpakken. Op Instagram zagen wij al een hoop inspirerende outfits voorbij komen. En met de 'Millenium Rainbow' kunnen we wel zeggen dat het een kleurrijk feestje wordt. Alhoewel oranje niet een kleur is die veel mensen in de kast hebben hangen, maken we voor deze dag een uitzondering. Natuurlijk mag een it-bag niet ontbreken. Het maakt niet alleen jouw hele look compleet, maar voor het feesten is hij ook nog eens praktisch om bij je te hebben. Al je pasjes en je telefoon berg je hier eenvoudig in op, zodat jij je handen vrij hebt om helemaal los te gaan! 

4. Huur een boot

Op het moment verwachten we 27 april goed weer! Met vrienden of familie een bootje varen is dan ook een te gek idee om te gaan doen. Maak met je eigen sloep deel uit van een grachtenfeest of stippel een leuke route uit om te varen. Met een drankje en een snackje in je hand vaar je in het oranje ontspannen over de grachten en vier je een gezellig feest. Vergeet dan niet een koeltas mee te nemen! Het lekkerst is natuurlijk als je wijn en/of biertje de hele dag koud blijft.

5. Organiseer een huisfeest en sluit af met een barbeque

Wanneer je wilt ontkomen aan de drukte, plan dan een oerhollands Koningsfeest aan huis! Zorg dat er de hele dag gezellig muziek wordt gedraaid en haal overheerlijke Hollandse snacks in huis. Op iedere verjaardag moet geproost worden, dan kan een gekoeld drankje natuurlijk niet ontbreken. Maak je eigen orange punch/cocktail, sla genoeg kratten bier in en breng een toost uit op het leven. Wat naast de verjaardag van de Koning ook in het teken staat voor het vieren van Koningsdag. Wees wel op tijd met het halen van al je boodschappen, ga er niet vanuit dat je de enige bent met een huisfeest. Oer-hollandse spelletjes zullen het vast en zeker ook goed doen bij een geslaagd oranjefeest. Je kan het uiteraard gekker maken zoals jij het zelf wilt! 

6. Uitslapen na Koningsnacht

Sommige zullen in de avonduren al beginnen met het vieren van Koningsdag. Deze feestbeesten zullen de vroege rommelmarkten voor een groot deel overslaan. Zij zullen in de loop van de ochtend of middag aanwakkeren en zich klaarmaken voor Koningsdag. Voor diegene die geen oog dicht hebben gedaan, zal waarschijnlijk hun Koningsdag onder andere plaatsvinden op de bank of in de tuin. Onder een genot van een heerlijke oranje tompouce hoeft dat zeker niet vervelend zijn. Tenminste als je al die zoetigheid nog wel kan verdragen na zo'n heftige nacht! ;)

 


BEL 0172 - 447 517 (5 dagen per week bereikbaar) of zoek een winkel bij jou in de buurt