Menu

16/02/2022

Het verhaal achter MYoMY

Het is je vast niet ontgaan, MYoMY heeft een nieuwe collectie gelanceerd en wij zijn fan! Het is niet voor het eerst dat MYoMY het podium pakt met hun producten. Zo is de MYoMY paper bag een wereldwijd succes en wat niet meer uit de tassenwereld weg te denken is.

*Klik op de afbeeldingen om naar de productpagina te gaan* 

My Paper Bag

Deze favoriete groene tassen van MYoMY zijn te herkennen aan hun elegante eenvoud. MYoMY werkt samen met verschillende tassenontwerpers, die verhalen veranderen in unieke designs. Één daarvan is de iconische MY PAPER BAG ontworpen door Ramon Middelkoop. De tas is, net als een papieren zak, te herkennen aan zijn rechthoekige vorm en kartelrand. Ramon Middelkoop werd dan ook geïnspireerd door een papieren zak die hij voorbij zag waaien in de metro. Uiteindelijk is dit pareltje ontworpen om geliefd te worden en een steentje bij te dragen aan een betere wereld.

Duurzaam materiaal

 

Alle duurzame tassen van MYoMY zijn gemaakt van eco-leer en gerecyclede materialen. Het woord ‘recyclen’ komt je vast en zeker bekend voor, maar wat wordt er bedoelt met eco-leer? Dit verantwoord stukje leer is streng gecontroleerd op naleving van alle milieu voorschriften. Zo wordt het leer op een verantwoorde manier gelooid met minder chroom en waterverbruik. Ook worden de afvalstromen in meerdere fasen gerecycled. De voering van enkele collecties zijn gemaakt van 100% gerecycled PET. In samenwerking met Waste2wear krijgen afgedankte plastic flessen gewoon weer een nieuw leven. Scheid jij jouw plastic afval? Dan zie je maar weer, dat het scheiden van afval niet voor niks is geweest! 

Appleskin

Bij een elegante ontworpen papieren tas, daar blijft het niet bij! Vol enthousiasme heeft MYoMY een speciale editie van MY PAPER BAG gelanceerd, namelijk de Appleskin collectie. Ja ja, je hoort het goed! Deze frisse tassen zijn gemaakt van afval uit de appelsapindustrie. Naast dat het een goede veganistische vervanging is voor echt leer, helpt het ook het bij verbeteren van het milieu. Deze innovatieve vervanger zorgt voor minder energieverbruik en minder afval. Wat fruit, naast zijn vitamientjes, wel niet allemaal voor de wereld kan betekenen!

Fairtrade

Naast produceren van duurzame tassen, staat ook fairtrade en een zo schoon mogelijke productie bij MYoMY hoog in het vaandel! Al vanaf het begin werkt MYoMY samen met fairtrade productiepartners om eerlijke banen mogelijk te maken. Dit houdt in; eerlijk loon, veilige werkomstandigheden en toegang tot persoonlijke ontwikkeling. Dit maakt de gehele keten van MYoMY van maker tot drager eerlijk en verantwoord!

Ontbreekt er bij jou nog een duurzaam en stijlvol exemplaar? Neem snel een kijkje naar de MYoMY collectie! Er zit vast een Paper Bag op jou te wachten!


BEL 0172 - 447 517 (5 dagen per week bereikbaar) of zoek een winkel bij jou in de buurt