Menu

01/02/2022

Top 4 wintersport bestemmingen voor dit seizoen

Het was even afwachten maar de wintersport kan officieel doorgaan! Misschien staat jouw reis al vast of misschien besluit je last minute toch nog even de sneeuw op te zoeken. In dat geval hebben wij een lijstje voor je gemaakt met de top 4 wintersportbestemmingen voor dit seizoen. Pak je koffers maar in!

Alpe d'Huez – Frankrijk

Op 1.860 meter hoogte in de Franse Alpen ligt dit bekende wintersportgebied. Deze bestemming is ideaal voor wintersporters die tijdens het skiën of snowboarden ook van het zonnetje willen genieten. In Alpe d’Huez valt veel te beleven, 251 km aan pistes voor beginners tot gevorderden, 50 km aan loipe en 78 liften waarmee je elke hoek van Alpe d’Huez kunt zien. Wat zo bijzonder is aan dit wintersportgebied is dat er hier ook een gletsjer te zien is. Dit natuurfenomeen kun je zien en beleven tijdens een gletsjerwandeling. Er is niet alleen overdag veel te doen in Alpe d’Huez, maar ook ‘s avonds. De vele uitgaansgelegenheden zijn kenmerkend voor dit gebied, je kan hier heerlijk uiteten en/of après-skiën. Kortom in Alpe d'Huez is voor ieder wat wils!

Een reistas nodig voor op wintersport? Bekijk hier onze collectie reistassen.

Zell am See - Kaprun - Oostenrijk

Zell am See is één van de mooiste wintersportgebieden in Oostenrijk. Dit gebied heeft 140 km aan pistes en staat vooral bekend om de steile pistes. De pistes kunnen namelijk een hoogte reiken tot 3029 meter. Wat deze bestemming extra bijzonder maakt is dat wintersporters ook kunnen ervaren hoe het is om te skiën op een gletsjer! Dit is ook geschikt voor beginners omdat de gletsjer breed is en niet te steil. Daarnaast kunnen beginners en gezinnen zich helemaal uitleven bij de Maiskogel. De Maiskogel is de perfecte skiberg voor families en beginners. In het Maisi Park kunnen kinderen hun eerste stappen zetten op freestylegebied. De rustige, brede pistes vormen het ideale decor voor het onder de knie krijgen van de skitechniek. Sinds december 2019 is  Zell am See - Kaprun voorzien van de lift ‘’Xpress’’ die het gebied verbindt met Saalbach/Viehhofen. Verder kan je in de late avonduren verschillenden horecagelegenheden bezoeken. Ideaal voor diegenen die ook nog van het nightlife willen genieten.

Les quatre vallées– Zwitserland

Deze bestemming mag je niet missen als wintersportliefhebber. Les Quatre Vallées is één van de grootste skigebieden in Zwitserland. De top en de gletsjer van de berg Mont Fort (3.328m) zijn vanuit Haute-Nendaz en Verbier per kabelbaan bereikbaar. Voor gevorderden skiërs en snowboarders is Les Quatre Vallées een compleet avontuur. Beginners kunnen zich ook vermaken bij eenvoudige pistes, zoals de pistes Nendaz, La Tzoumaz en Verbier.

Nog geen koffer om mee te nemen naar je winterbestemming? Vind hier de juiste koffer!

Alta Badia - Italië

Alta Badia is één van de meest bezochte wintersportbestemmingen in Zuid-Tirol. Met 130 km aan pistes en het hoogste punt van 2250 meter is dit een bestemming die je niet wilt missen. Geschikt voor beginners en gevorderden. Wat zo bijzonder is aan dit gebied is dat het rondom een aantal unieke dorpen ligt zoals Colfosco, Corvara, La Villa, La Valle, Pedraces en San Cassiano. Als de zon ondergaat zijn er meer dan genoeg uitgaansgelegenheden waar je lekker kunt après-skiën. Dus mocht deze bestemming nog niet op je lijstje staan, zet hem er dan snel op!

 

 


BEL 0172 - 447 517 (5 dagen per week bereikbaar) of zoek een winkel bij jou in de buurt