Menu

07/12/2021

Een Eindejaarstrip om nooit te vergeten

Het zal je niet ontgaan zijn dat Kerst en Nieuwjaarsdag allebei in het weekend vallen dit jaar. Jammer genoeg geen extra vrije dagen dus, maar het is aannemelijk dat je vrij hebt genomen in de periode tussen Kerst en Nieuwjaar. Een enquête uit 2014 wees uit dat half werkend Nederland vrij neemt in die week. Toegegeven, sommige branches hebben het in deze week te druk om vrij te vragen. Mocht jij wel over deze luxe beschikken, maar weet je niet wat je moet doen, laat je dan inspireren door deze blog! Deze kunsttrip neemt je mee tot en met Parijs, en alles is met de trein te bereiken. Dit levert een leuk avontuur op, die je op de valreep van 2021 nog even mee kunt pikken.

 

 

Amsterdam

Met Het Rijksmuseum en het Van Gogh Museum zijn de twee meest bezochte musea van Nederland en liggen binnen een steenworp afstand in onze hoofdstad. Om voortvarend van start te gaan, beginnen we daarom in Amsterdam. Het Museumplein, waar deze kunstmastodonten gelegen zijn, bestaat verder uit het Stedelijk Museum en het Moco Museum. Andere toppers, die buiten het Museumplein liggen, zijn het Anne Frankhuis en NEMO. Je zou bijna enkel en alleen Amsterdam bezoeken vanwege het grote kunstaanbod, maar de grenzen des werelds reiken veel verder. 

 

Antwerpen

Daarom stap je de trein in en laat jij je afzetten op het mooiste treinstation van Europa, Station Antwerpen-Centraal. De treinreis duurt slechts een uur en een kwartier. Er zijn plekken in Nederland die, om er te komen, meer tijd van je vragen. De ziel van Antwerpen kent de voetstappen van Peter Paul Rubens nog, die grofweg tussen 1600 en 1640 rondliep in deze stad. Het nalatenschap van de wereldberoemde barokschilder is tastbaar geworden in de vorm van het Rubenshuis, zijn eigen stadspaleis. Veel bekende schilderijen van hem zijn er te bewonderen. Om tot ontspanning te komen kan je genieten van een biertje op de Grote Markt. 

 

 

 

Lille

Voor we in de Franse hoofdstad komen, maken we een tussenstop in Lille. Een weekendje Amsterdam, Antwerpen of Parijs komt nog wel regelmatig voor, maar een bezoekje aan Lille wordt zelden gegeven. Omdat de reis naar Parijs als een museumbedevaart kan worden beschouwd, is een stop in Lille een must. Het Palais des Beaux-Arts bevat schilderijen van Rembrandt en Rafael en mag daarom niet overgeslagen worden. Lille is ook een verborgen parel als het om shoppen gaat, dus laat die kans niet liggen!

 

Parijs

Je ogen zijn op de reis enorm verwend door alle schilderijen die ze tot nu toe hebben bekeken. Dan volgt het klapstuk, Parijs. Het Louvre, Musée Picasso, Musée d'Orsay. Wereldberoemde musea die bezoekers uit alle uithoeken van de planeet trekken. Er is genoeg om je te vermaken, daar hoef je niet over in te zitten. De rijke geschiedenis van Frankrijk komt op vele manieren terug in gebouwen die het bezoeken waard zijn.

 

Na al dit moois te hebben gezien, komt de trip tot een einde. Genoten heb je vast wel, en met slechts 3,5 uur ben je weer terug in Amsterdam. Eenmaal thuis is het aftellen tot het aftellen begonnen. De Top 2000 wordt opgezet, de nieuwjaarsconferences verschijnen op het scherm en de sterretjes worden aangestoken. Dit alles met de vage afdrukken van de schilderijen nog in je ogen.


BEL 0172 - 447 517 (5 dagen per week bereikbaar) of zoek een winkel bij jou in de buurt