Menu

30/11/2021

Kerstmarkten in Nederland

De sint is nog maar een paar dagen weg en de kerstboom staat al klaar in de woonkamer. Sommigen decoreren hun huis al in oktober met kerstverlichting. Je kunt er niet vroeg genoeg bij zijn! Het voegt ten slotte sfeer toe aan je interrieur. Maar naast een huiselijke kerstsfeer, zoeken we deze gezelligheid ook buitenshuis op. Zo zijn er een hoop kerstmarkten waar je heerlijk kunt vertoeven tussen de versieringen, schaatsen op het ijs en genieten van je jaarlijkse glühwein. Veel van deze markten worden veel bij onze buurlanden bezocht. Maar ook in ons eigen kikkerlandje zijn er genoeg van deze geplande festiviteiten te vinden. Benieuwd waar? Om je een handje te helpen, zetten wij hieronder een top 5 voor uit.

 

 

1. Valkenburg

Een hele tijd lang kan je genieten van het boven- én ondergrondse kerstspektakel in Valkenburg. Deze markt begon al op 18 november en is pas op 8 januari voor het laatst toegankelijk voor de menigte. Er is dus nog ruim tijd om tussen de kraampjes door te struinen! Als je eenmaal je bezoek hebt ingepland, kan je je klaarmaken voor een levendige ervaring. Kerst is berucht om het vele eten, en dat is op deze markt volop te krijgen. Ook de welbekende sfeer van het kerstseizoen zal je met geluk vervullen. De lichtjes, beelden en bomen sieren de hele binnenstad. Daarbij horen ook de grotten die in Valkenburg gelegen zijn. Waar maak je dat nog meer mee?

 

2. Magische Maastricht Vrijthof

Als je dan toch een middagje hebt gepland in Valkenburg, dan kan een bezoekje aan het Magische Maastricht Vrijthof niet ontbreken. Beleef een bijzondere kerstsfeer op één van de mooiste pleinen van Nederland. Geniet van verschillende winteractiviteiten, attracties en heerlijk eten. Tot slot sluit je de avond af met een bekertje warme chocolade melk en geniet je van de betoverende kerstverlichting op het plein.

 

3. Spoorwegmuseum in Utrecht

Het derde museum dat wij in korte tijd bespreken in een blog bespreken, is het Spoorwegmuseum te Utrecht. Dit museum staat in de top 10 meest bezochte musea van Nederland, en wordt in de winterse periode in een kerstjasje gestoken. Perfect als je The Polar Express altijd al een leuke film hebt gevonden. Het Spoorwegmuseum is tussen 25 december en 9 januari vind je een schitterend gedecoreerde atmosfeer. Voor elke leeftijd is er wat te doen. Iedereen kan gaan schaatsen, maar mocht je even een hapje en een drankje willen doen, dan kan dat ook. In de tussentijd kunnen de kids genieten van de carrousel. Per dag zullen er verschillende dingen op het programma staan. Houd daarom goed in de gaten wat er te doen is, of laat je verrassen! Plak je er een dagje shoppen achteraan, bezoek dan ook onze winkel in Hoog Catherijne in het centrum van de stad!

 

4. Winterparadijs in Amsterdam

Op zoek naar een leuk uitje met je vrienden, familie of misschien wel date? Dan raden wij een bezoek aan Het Amsterdamse Winterparadijs zeker aan! Er zijn hier talloze leuke activiteiten voor zowel jong als oud te vinden. Bekijk een romantische kerstfilm, houdt een curling westrijd, waan je in het winterse doolhof, ontdek de hoogte in de zweef molen en geniet van overheerlijk eten. Sluit vervolgens de avond feestend af tijdens optredens van verschillende bekende artiesten. En waag jij hier een dansje?

 

5. Royal Christmas Fair in Den Haag:

Kijk je ogen uit tijdens de Royal Christmas Fair in het statige straatje van Den Haag. Met meer dan 100.000 lampjes is het lange voorhout omgetoverd in een ware winter walhalla. Kijk rond tussen alle kerstspulletjes en geniet van een warm kopje erwtensoep. Het gezang van meerdere koren, gospels en live optredens kunnen natuurlijk niet ontbreken, die zorgen voor dé ultieme kerstsfeer. Dit festijn begint vanaf 8 december t/m 23 december. Zien we je daar?

 

Bekijk onze winterspecials:

 

 

 


BEL 0172 - 447 517 (5 dagen per week bereikbaar) of zoek een winkel bij jou in de buurt