Menu

14/10/2021

Tips voor een inspirerende herfstvakantie

De herfstvakantie komt er aan en dat betekent dat we er weer op uit kunnen! Ben je nog op zoek naar leuke activiteiten voor een inspirerende herfstvakantie? Wij hebben een aantal tips voor je op een rij gezet, fijne herfstvakantie!


Eilandhoppen

Bij een tripje naar een eiland denk je misschien al snel aan tropische eilanden. Maar je hoeft de grens helemaal niet over. De Waddeneilanden vormen namelijk de perfecte bestemmingen voor een dag of een paar dagen weg, zeker in de herfst. Waarom? In deze periode kan je in alle rust de prachtige natuur ontdekken, op sommige dagen in het najaar lijkt het wel alsof je alleen op de wereld bent. En met een beetje geluk staat de heide nog in bloei! Trek stevige schoenen aan, neem je camera mee en doe je Fjällräven rugzak om. Met deze tas ben je namelijk op alles voorbereid! Kan je niet kiezen naar welk eiland je gaat? Bezoek er gewoon meerdere. Door te eilandhoppen kun je in een paar dagen tijd van het moois van meerdere eilanden genieten. Een hop tussen de eilanden Texel, Vlieland en Terschelling is dankzij hun ligging en bootverbindingen het makkelijkst te maken en daarmee een echte aanrader. 

 

 

Treintrip naar de zuiderburen

Wanneer je toch de grens over wil, is België altijd een goed idee! Trommel je beste vriendin, moeder of broer op want binnen enkele uren loop je al door het altijd sfeervolle België. Heb je wel eens gedacht aan een stedentrip naar Luik? Vanaf Utrecht Centraal ben je hier al binnen 2 uur en 15 minuten. Terwijl menig toerist kiest voor Antwerpen, Brussel of Gent, mag Luik ook zeker niet ontbreken. De geschiedenis van Luik gaat terug tot in de middeleeuwen en daarmee is het centrum een boeiende mix van oud en nieuw. Daarnaast zijn er tal aan interessante musea, kan je eindeloos ronddwalen door verschillende hofjes, verschillende fietsroutes uitproberen en is het Belgisch bier het proeven waard.

 

 

Queen of the Castle

Wist je dat Nederland ongeveer 700 kastelen telt? Hiervan dateren velen uit de middeleeuwen. Met zoveel kastelen in ons land is het zeker de moeite waard om hier een dag voor uit te trekken. Stap terug in de tijd, want bij vele kastelen kun je binnenin een kijkje nemen om te zien hoe families van adel hier vroeger hun intrek namen. De geschiedenis druipt van de muren en een wandeling door de kasteeltuinen is een heerlijke manier om je middag door te brengen.   

 

 
 
Pumpkin spice and everything nice

Bladeren op de grond, warme chocomel in je hand en overal waar je kijkt zie je pompoenen... Je zal vast wel eens gehoord hebben van een kerstmarkt. Maar (je leest het goed) er bestaan ook genoeg herfstmarkten. Op deze markten zijn talloze kraampjes en activiteiten te vinden waar jij de herfst wel mee doorkomt. Deze herfstmarkten worden veelal regionaal georganiseerd, er zit er dus altijd wel eentje in de buurt! Zo wordt er bijvoorbeeld in Renesse een herfstmarkt georganiseerd op 17 oktober, vindt er op 23 & 24 oktober ‘Herfstpracht’ plaats in Vaassen en kun je op 23 oktober in én rond de Tabaksschuren van het Amerongse Bos meedoen aan allerlei activiteiten.
 

 

Dromen worden werkelijkheid

Een museum suf? Alles behalve! Gigantische videoschermen, indrukwekkende installaties en indringende geluidseffecten... Een aantal musea in Nederland zijn audiovisueel ingesteld waardoor je zelf onderdeel wordt van de kunstwerken. Zo ook bij Nxt Museum in Amsterdam. Hier werp je een blik in de toekomst, alles staat hier in het teken van mediakunst. Geen schilderijen, maar technologieën van nu én wat komen gaat. Daarnaast heb je Remastered in Rotterdam, daar weten ze de Hollandse Meesters in een modern jasje te steken. Wandel dwars door beroemde schilderijen van onder meer Vincent van Gogh en Jeroen Bosch. Tot slot kunnen we naar de enige echte lichtstad: Eindhoven. Hier wordt bij de Motion Experience je verbeelding en fantasie van alle kanten geprikkeld. De diepe geluidseffecten maken het tot een échte experience. In deze musea waan je je in een droomwereld.

 

 

 

Heb je een leuke tas gezien voor jouw volgende dagje uit? Klik op de afbeelding om de tas direct te shoppen!


BEL 0172 - 447 517 (5 dagen per week bereikbaar) of zoek een winkel bij jou in de buurt