Menu

05/08/2021

Banana Bag

Fanny pack, kidney bag, belly bag.. In weken dat wij Bold Banana uitlichten is er maar één synoniem mogelijk die wij voor heuptasjes gebruiken: de Banana Bag. Dit type crossbodytas is het hele jaar door te dragen, maar kent zijn piek met het festivalseizoen. Er ging een dikke streep door meerdaagse festivals tot de eerste van september. Hoeft dat te betekenen dat er helemaal niet meer gefeest kan worden? Nee! Veel festivals hebben vanwege het opgelegde verbod hun evenement verplaatst na 1 september. Genoeg tijd om te genieten van je feestjes (waar je al zo lang naar hebt uitgekeken) en dus genoeg mogelijkheden om met je banana bag te flexen. Hoe ga je hem stylen? Welke banana bags hebben wij zelf? Over dit alles en meer lees je hieronder!

 

Om de heup (HUH?)

Een heuptas die om de heup gedragen wordt. Je verwacht het niet. Millenials zullen vooral terugdenken aan oude beelden van hunzelf of hun ouders met de kenmerkende stijl voor dat tijdperk: een wijd T-shirt gestopt in de hoogopgetrokken spijkerbroek met een riem, een heuptas en iets te grote sneakers. Een dergelijke outfit is de reden waarom deze foto van Dwayne Johnson viral is gegaan. Dat geeft aan dat er lange tijd lacherig gedaan werd om het dragen van een heuptas om de heup. Tegenwoordig kan men deze draagwijze weer onbevreesd hanteren. De look is regelmatig te zien op festivals en feestjes. Praktisch en ook nog eens fashionable. 

 

 

 

Crossbody

Meer mainstream is om de heuptas crossbody dragen. De crossbodytassen vieren hun hoogtijdagen en zijn vanwege deze draagwijze prominenter in het zicht. Een opvallende tas die afsteekt tegen een zwarte outfit is dan een mooie manier om je kleding te stylen. Kijk bijvoorbeeld naar de dame op onderstaande foto. Festivals vragen om flamboyante outfits, dus ga helemaal los en kies je eigen opvallende heuptas die je crossbody dragen kunt. Essentials stuiteren vrolijk mee met je wanneer de DJ/band/artiest jouw favoriete nummer speelt.

 

 

 

Straight down 

Deze stijl wordt vaker gehanteerd met rechthoekige tasjes die afkomstig zijn van high-end merken als Gucci. Dat betekent niet dat zij het alleenrecht hebben op deze manier van dragen. Kijk of deze stijl helemaal iets voor jou is. Wij twijfelen, omdat de tas blijft bungelen en dat is niet wat je wilt tijdens het feesten. Gevoelens van lichte paniek schieten in het lijf als ik er alleen al over schrijf. Niet onze favoriet, maar dat is meer uit praktische overwegingen. Als het helemaal jouw look is, ga ervoor! Het ziet er namelijk wel tof uit. 

 

 

 

On the back

Het is een vergelijkbare stijl als de crossbody, alleen wordt hier de tas op de rug gedragen. Gewoon omdat het kan? Steeds vaker zien we dit terugkeren bij met name mannen. Om bij je spullen te komen moet je wel een handeling meer verrichten, maar we gaan niet alleen voor gebruiksvriendelijk wanneer er een tas gedragen wordt. Het oog wilt ook wat en daarom is het niet erg om ergens anders op in te leveren. Voor mannen hebben wij tassen die speciaal ontworpen zijn om crossbody of op de rug te dragen. Check it out! 

 

 


BEL 0172 - 447 517 (5 dagen per week bereikbaar) of zoek een winkel bij jou in de buurt