Menu

17/06/2021

Duurzame reizen: Mediterranean Tour

Van maart 2020 tot en met maart 2021 vlogen er maar liefst ruim 80% minder passagiers vanaf onze luchthavens. Dit had als gevolg dat in de vliegbranche de uitstoot van CO2 met de helft afnam. Goed nieuws voor het milieu dus! Want sinds 2006 is de uitstoot elk jaar al constant het dubbele van wat het in 1991 is geweest. Een van de redenen is dat simpelweg de vraag naar vluchten is gestegen. Die vraag zal dit jaar groter zijn dan ooit na het afgelopen anderhalf jaar. Daarom begrijpen we dat je denkt: ''Helemaal leuk dat milieuverhaal, maar ik pak tóch het vliegtuig naar land x''.

Dus daar zit je.. in de auto naar de luchthaven waar je 10 uur van te voren moet zijn. Ingecheckt en wel mag je door de douane en neem je plaats bij de gate. Inmiddels staat het vliegtuig al klaar waar de stoel met weinig beenruimte op je wacht. Klinkt uitnodigend hè? Neem toch de trein! Dat heeft meer voordelen dan je denkt. Er is meer beenruimte en in sommige treinen is het zelfs mogelijk om een familiecabine te nemen. Prettig als je zelf een gezin hebt, maar het maakt ook de kans kleiner dat je huilende baby's tegenkomt. Misschien vind je het minder fijn om soms tussenstops te hebben, maar de tussenstops kunnen juist positief zijn. Het betekent dat je de kans krijgt om meerdere steden te bezoeken tijdens je reis. Zo zie je maar dat treinreizen genoeg pluspunten heeft voor jou als reiziger. Dat het goed is voor het milieu is dan een mooi bijproduct.

 

 

Nu je geënthousiasmeerd bent om met de trein te reizen, is het enige probleem nog: waar ga ik naartoe? Namens het Duitse merk Salzen mogen wij het boek 80 Duurzame Reizen (t.w.v. €22,99, op=op) weggeven bij het verkopen van hun tassen. Daarin vind je genoeg inspiratie voor Europese treinreizen. Stop in meerdere steden en kies voor een lange of een korte reis. Ter preview laten we hier één van de 80 reizen zien! Deze tour draagt de naam: De Middellandse Zee. Het boek stelt een verblijf voor van twee weken of langer.

(Klik op de tas om naar de productpagina te gaan) 

 

  

 

De start: Amsterdam - Parijs - Barcelona

In deze reis dienend als verbindingsstation met Zuid-Europa is Parijs. Van daaruit biedt het boek de keuze om te beginnen in Barcelona of in Montpellier, omdat de reis van Parijs naar Barcelona 6.5 uur duurt. Wij stellen daarom voor om lekker een dagje in Parijs door te brengen alvorens je naar Barcelona gaat. Zo hoef je de tocht van Amsterdam naar Barcelona niet in één hap af te leggen. Laten we eerlijk zijn.. Barcelona heeft te veel te bieden om voorbij te laten schieten. Een grote stad met cultuur dat tastbare vormen aanneemt in de imposante Sagrada Familia en het Parc Guell. Een dagje strand behoort ook tot de mogelijkheden. 

 

 

 

Terug in Frankrijk

Stranden zijn ook te vinden in Montpellier, dus er is genoeg tijd om lekker uit te waaien en te zonnen! De oude binnenstad heeft mooie architectuur, er zijn mooie tuinen en historische plekken om te bezoeken. Montpellier is typisch een stad die je zou overslaan door alleen te denken aan vliegreizen. Reizen per trein geeft een kans om deze schitterende plaats te bekijken. Van Montpellier naar Marseille is ongeveer 1.5-2 uur met de trein. In Marseille kan je onder andere genieten van verschillende musea en een nationaal park.

 

  

 

Tot slot: Glamour van Cannes tot Monaco

In 2.5 uur ben je bij het boegbeeld van de Côte d'Azur, Nice. Van daaruit ben je al snel bij Cannes, dat bekend staat om het befaamde filmfestival. Waar Nice kiezelsteenstranden heeft, mag Cannes zich gezegend voelen met prachtige zandstranden. Met deze reis heb je ondertussen al van minstens drie stranden kunnen proeven! Vanaf Cannes kan je ervoor kiezen om met de boot naar Monaco te gaan of per trein via Nice. Bekijk er het koninklijk paleis of het Musée Océanographique. Na de laatste dagen hier vertoefd te hebben, is het tijd om huiswaarts te gaan. Pak de trein naar Parijs, vanwaar de laatste lange treinreis richting Nederland wacht.   


BEL 0172 - 447 517 (5 dagen per week bereikbaar) of zoek een winkel bij jou in de buurt