Menu

28/05/2021

Foute vakanties!

Foute vakanties! 

Examenbundels gesloten en je diploma al dan niet opgehaald. Dat betekent maar één ding: tijd om los te gaan! Alhoewel.. het c-woord is nog steeds ''a pain in the (uhum)'' dus helaas zit er nog even een rem op. Maar iets is beter dan niets en na tijden van blokken komen tijden van bakken. Een mooie zontint (of voor de ongelukkigen onder ons een rode huid) geboren op de stranden, een drankje hier en daar. Dit allemaal onder de buitenlandse zon ver van de vier muren die je het afgelopen jaar genoeg gezien hebt. Thuisquarantaine en/of gesloten scholen vergrootten de honger naar een andere omgeving. In deze blog is het ditmaal tijd om je te informeren naar vakantiebestemmingen. De kans zal aanwezig zijn dat je nog niks geboekt hebt vanwege de onzekerheid. Of misschien moet je jouw reis omboeken, omdat oorden als Cherso gesloten zijn (spoiler: Cherso staat niet op de lijst). Al met al, laat ons je wat vakantiebestemmingen tonen met stiekem ook wat tips voor reiskoffers/reistassen. 

*Klik op de afbeelding van het artikel om naar diens pagina te gaan 

 

 

Albufeira

Sowieso één van de populairste bestemmingen onder de Nederlandse jongeren de afgelopen jaren. Dit jaar is het extra aantrekkelijk, omdat Portugal relatief veel toelaat. Zo is er bijvoorbeeld geen quarantaineplicht en geen avondklok. Mondkapjes gebruik je wanneer je geen 2 meter afstand kunt houden. Die halve meter extra moet je helaas even accepteren. Natuurlijk zijn (voorlopig) de uitgaansgelegenheden gesloten, maar in Zuid-Europa zijn maakt iedereen wat blijer. Al helemaal met de vele leeftijdsgenoten om je heen. Dus, plan je pcr-test in en ga richting de Zuid-Portugese zon! 

Over Portugal gesproken.. Outfits, badkleding, opladers en ga zo maar door neem je natuurlijk mee in een koffer. Mocht je er nog om verlegen zitten, kies dan voor een koffer in een kleur van de Portugese vlag! Deze komen uit de Fabulous Seventies collectie van SUITSUIT. (Klik op de koffer om naar de pagina te gaan)

 

 

 

Mallorca

Mallorca, het grootste eiland van de Balearen, is een stukje Spanje dat veel bezocht wordt door jongeren. Deze eilandengroep is evenals de Canarische Eilanden goed te bezoeken tijdens de coronaperiode. Voor beide eilandengroepen geldt namelijk code geel, in tegenstelling tot de rest van Spanje. Op Mallorca springen er overduidelijk twee gebieden uit voor jongeren. Dat zijn: El Arenal en Playa de Palma. Helaas heeft deze plek iets meer restricties dan in Albufeira, want hier geldt een avondklok van 00:00 tot 06:00. Wij geloven niet dat je daardoor vroeg naar bed gaat. Maar met alleen je vrienden wordt het in de nacht ongetwijfeld ook onvergetelijk!

Na de gezellige nacht is een dagje strand niet mis, maar waar laat je de spullen? Te weinig/ondiepe zakken bij vrouwenkleding is zo'n herkenbaar probleem, dat er online regelmatig grappen over worden gemaakt. Dit probleem doet zich helemaal voor in de zomer, wanneer de jas al gauw thuisgelaten wordt. Daarom raden wij dit zomerse crossbodytasje van Flora & Co aan!

 

 

 

Malta

Een verrassinkje hebben we bewaard tot aan het slot. Dit keer is het Malta. Een zeer interessant land, omdat het bezet is geweest door meerdere partijen. Zo hebben er Arabieren, Romeinen, Ottomanen en Britten het land bestuurd voor het onafhankelijk werd. Dit is ook terug te zien in de architectuur (zie foto) en te horen in de taal. Zo is het Malti de enige semitische taal met latijnse schrift. Maar maak je geen zorgen, Engels is naast Malti de hoofdtaal. Ben je meer in voor een culturele trip? Kies dan voor Malta. Een land die waarschijnlijk veel van je vrienden nog niet van hun lijst hebben gestreept. Pluspunten: geen avondklok en geen quarantaineplicht.

De warmte van de schemerende zon vraagt om een jurkje met mooie oorbellen. Gelukkig heb jij je Estella Bartlett bijouxdoosje meegenomen waar deze accessoires makkelijk in meegenomen konden worden. Wat een gemak in een mooi doosje!

 

 


BEL 0172 - 447 517 (5 dagen per week bereikbaar) of zoek een winkel bij jou in de buurt