Menu

07/05/2021

Eurovisie inzendingen van eigen bodem!

Douze points for...Rotterdam! 18 t/m 22 mei is het weer zover. De grootste muziekcompetitie waarbij 39 landen weer de strijd met elkaar aan gaan om de felbegeerde titel te winnen. Nederland stond in 2019 volop in de spotlights, want na 44 jaar won Duncan Laurence met zijn lied ‘Arcade’ het Eurovisie songfestival. Dit betekende dat Nederland automatisch het gastland zou worden voor de volgende editie van dit spektakel. Corona gooide echter roet in het eten, waardoor het songfestival werd uitgesteld. Fast forward to 2021, waar over een aantal dagen Ahoy Rotterdam omgetoverd wordt tot het ware epicentrum van het Eurovisie Songfestival. 

Speciaal voor deze gelegenheid willen wij in deze blog een aantal Nederlandse deelnames door de jaren heen uitlichten! 

 

Corry Brokken – Net als toen

We gaan voor onze eerste deelnemer even ver terug in de tijd, om precies te zijn naar 1957. Het Eurovisie songfestival werd dat jaar pas voor de tweede keer georganiseerd. Het heeft plaatsgevonden in Frankfurt in Duitsland en er deden toen nog maar 10 landen mee. Wist je dat er na het Eurovison songfestival van 1957 de ‘3-minuten regel’ werd ingesteld? Dit kwam omdat de lengte van de inzendingen van de verschillende landen soms ontzettend erg verschilde. Zo duurde bijvoorbeeld de Italiaanse inzending 5 minuten, terwijl de Engelse inzending maar 1 minuut duurde. 

Corry Brokken zong tijdens dit songfestival het lied ‘Net als toen’. Ze zong in dit lied over haar man, of hij nog wist hoe hun relatie was toen ze nog jonger waren. Corry kreeg voor deze inzending 31 punten, wat toen goed was voor een welverdiende eerste plek!

 

Net als toen – Tassen met een vintage touch


       

     

Leuke tas gezien? Klik op de afbeelding om naar de productpagina te gaan!

 

 

The Common Linnets – Calm after the storm 

In 2014 was de 59e editie van het Eurovisiesongfestival. In vergelijking tot 1957 deden er in 2014 al veel meer landen mee. Maar liefst 26 landen kwamen in Kopenhagen bijeen om hun beste optreden te geven. Het was nog wel even de vraag waar het Eurovisiesongfestival gehouden zou worden. Zo waren er vijf steden die zich kandidaat stelden om dit grote evenement te organiseren. De keuze is op Kopenhagen gevallen, omdat deze stad de meeste capaciteit had om de duizenden bezoekers accommodatie te kunnen bieden. Wat het songfestival in 2014 zo bijzonder maakte is de winnaar. Dat was namelijk de welbekende Conchita Wurst. Zij trad op met een travestietenactie en had een pruik op, veel make-up, lange nagels en een prachtige getrimde baard. Een erg opvallende verschijning, die duidelijk indruk heeft gemaakt. 

Uit Nederland kwamen dit jaar The Common Linnets. Dit duo bestond uit Ilse de Lange en Waylon, die samen het lied Calm after the storm hebben gezongen. Het duo werd goed ontvangen op het Eurovisiesongfestival, want ze zijn uiteindelijk als tweede geëindigd. 

 

Calm after the storm – Trotseer het Nederlandse weer met de beste waterproof tassen


  

 

   

 Leuke tas gezien? Klik op de afbeelding om naar de productpagina te gaan!


Duncan Laurence – Arcade

Mei 2019. De 64e editie van het Eurovisiesongfestival vond plaats in Israël en het beloofde weer een topeditie te worden. Maar liefst 40 landen deden mee en gaven alles om een plekje in de finale te behalen. Nederland mocht in de tweede halve finale strijden om een plekje in de finale en daar zette Duncan Lauren al een topprestatie neer. Met maar liefst 280 punten, behaalde hij de eerste plek in de tweede halve finale, waardoor hij overduidelijk door mocht naar de finale. 

Ook in de finale bewees hij zich weer en was heel Europa betoverd door zijn prachtige lied Arcade. Duncan Lauren heeft het Eurovisiesongfestival uiteindelijk gewonnen met 498 punten in totaal! Hiermee heeft Nederland na 44 jaar weer de winst behaald en wat waren wij trots!

Duncan Laurence behaalde niet alleen de winst op het songfestival, maar zijn lied ‘Arcade’ ging ook de rest van de wereld rond. Zo was dit lied in 2019 een hit in verschillende landen. Het lied blies past echt op toen het eind 2020 viral ging op TikTok. Hierdoor verscheen dit lied in 2021 ook in de charts van onder andere Engeland en Amerika. 

 

Arcade - Een dagje weg met deze handige crossbodytasjes


         

 

          

Leuke tas gezien? Klik op de afbeelding om naar de productpagina te gaan!

 

Jeangu Macrooy – Birth of a new age

Na een lang jaar zonder Eurovisiesongfestival kunnen we dit jaar weer 3 dagen lang genieten van de beste optredens. Binnenkort is het namelijk zo ver en vindt de 65e editie van het songfestival plaats en ook nog eens op een hele speciale plek. Dit jaar vindt het songfestival namelijk in ons eigen kikkerlandje plaatst en om precies te zijn in Ahoy Rotterdam. Vanwege Corona mogen er dit jaar geen toeschouwers uit het buitenland bij zijn, maar dat betekent niet dat de zaal leeg blijft. Een aantal gelukkige Nederlanders mogen die spektakel wel in levende lijve meemaken. 

Dit jaar zal Jeangu Macrooy ons land vertegenwoordigen met zijn lied ‘Birth of a new age’. 

Het lied staat in het teken van eigenwaarde, veerkracht en vastberadenheid. Naast Engels zingt Jeangu ook in het Sranan Tongo, een overkoepelende taal van Suriname. Wij wensen Jeangu in ieder geval heel erg veel succes en plezier tijdens het Eurovisiesongfestival 2021!

 

Birth of a new age – Feel confident met deze tassen 

       


        

Leuke tas gezien? Klik op de afbeelding om naar de productpagina te gaan!


BEL 0172 - 447 517 (5 dagen per week bereikbaar) of zoek een winkel bij jou in de buurt