Menu

25/11/2020

Black Friday 2020

 

Black Friday is inmiddels bijna niet meer weg te denken uit Nederland. Het is dé dag waarop duizenden winkels en webshops met hoge kortingen gaan stunten. Zowel kleding, elektronica en andere artikelen kan je op deze dag met veel korting scoren. Bovendien worden de kortingen van Black Friday tegenwoordig vaak doorgetrokken tot ‘Cyber Monday’. Hoe is Black Friday eigenlijk ontstaan? En waar komen de termen Black Friday en Cyber Monday vandaan? Dit en veel meer lees je in deze blog! 

 

Black Friday: Back to the beginning

De term Black Friday komt van origine uit Amerika. De term zoals we hem nu kennen werd voor eerst in 1975 gebruikt en verwees naar de drukste winkel en verkeer-dag van Philadelphia. Grappig genoeg waren andere steden, zoals Los Angeles nog helemaal niet bekend met de term.

Later werd de term bekender en werd deze dag één van de belangrijkste dagen om te winkelen. Winkeliers  konden extra veel verkopen tijdens het feestdagen seizoen en dit seizoen begon (en begint nog steeds) na Thanksgiving. Black Friday wordt dus echt gebruikt om dit feestdagen seizoen succesvol in te luiden.

Black Friday begon natuurlijk in Amerika, maar is langzaam maar zeker ook overgewaaid naar de rest van de wereld. Zo verspreidde het zich naar bijvoorbeeld Europa, Azië en het Midden-Oosten. In het begin sloeg het nog niet enorm aan, maar inmiddels doen veel winkeliers en winkelketen mee met deze speciale dag(en).

 

Cyber Monday: We love online shopping!

Ook online wordt er veel ingespeeld op Black Friday. Zo is de eerste maandag na Black Friday uitgeroepen tot Cyber Monday. Vroeger werd deze term gebruikt, omdat mensen die aanbiedingen gedurende Black Friday misliepen de maandag erop op het internet op zoek gingen naar koopjes. Ook deze term is overgewaaid naar de rest van de wereld en ook wij hebben dus Cyber Monday.

 

Black Friday 2020

Net zoals alle activiteiten dit jaar verloopt Black Friday anders dan normaal. Om de drukte in de winkelstraten te spreiden geven weer winkeliers en winkelketens niet 1 dag, maar meteen een hele week korting op producten. Zo gaat niet iedereen op Black Friday naar de winkels, maar hebben klanten meer opties. Ook online wordt er veel gestunt met prijzen. Omdat vooral dit jaar online shoppen bevorderd wordt hebben de meeste webshops ook geweldige deals!

Ook bij Van Os hebben wij dit jaar een geweldig deal! Zo krijg je 20% korting op de gehele collectie*! Bovendien is deze deal van 27 november tot 6 december geldig! Hieronder kan je alvast wat inspiratie opdoen en je winkelmandje vullen als voorbereiding op vrijdag. Happy shopping!

*m.u.v. Secrid en cadeaubonnen


                

    Bekijk dit artikel          Bekijk dit artikel              Bekijk dit artikel               Bekijk dit artikel


 

 


BEL 0172 - 447 517 (5 dagen per week bereikbaar) of zoek een winkel bij jou in de buurt