Menu

17/02/2020

CARNAVAL

Van dweilen, roeien op de grond en Houdoe of Alaaaaaaaaf. Na de kerstdagen beginnen veel mensen alweer naar een andere grote viering toe te leven...namelijk Carnaval! Dit uitbundige feest wordt onder de rivieren gevierd, van oudsher voorafgaand aan de Katholieke traditie om 40 dagen te vasten en sober te leven. Je kon je zo incognito, nog één keer écht te buiten gaan. 

Waarom verkleed gaan?

Weet je ook waarom we verkleed gaan met Carnaval? Carnaval is een heidens feest en wordt al eeuwen gevierd. Dit uitbundige feest werd echter niet geaccepteerd door de kerk, met name tijdens de opmars van de Protestanten. Dit weerhield de mensen er echter niet van om jaar in jaar uit flink uit hun dak te gaan, maar dan wel onherkenbaar. Door het verkleden waren mensen niet alleen onherkenbaar, ook was iedereen gelijk aan elkaar waardoor rangen en standen tijdelijk vervielen. Hierdoor ontstaat er een bijzondere verbroederende situatie. Toen de Katholieke kerk het feest in latere tijden omarmde, bleven de kostuums.

Waar laat je al je spullen?

Heb jij je kostuums al helemaal compleet? Veel mensen zijn tegenwoordig lang van tevoren bezig met het uitdenken van de beste, mooiste, meest opvallende kostuums voor tijdens de Carnavalsdagen. Maar waar laat je je spullen met zo’n kostuum? Wij weten wel een aantal handige tasjes, kijk maar eens!


BEL 0172 - 447 517 (5 dagen per week bereikbaar) of zoek een winkel bij jou in de buurt