Menu

12/02/2020

Top 5 wintersportbestemmingen

Wintersport is onder Nederlanders een onwijs populaire vakantie. In de voorjaarsvakantie trekken we er massaal op uit naar de sneeuw. Lekker een week skiën, snowboarden, sneeuwpret, après-ski en schnaps, we zijn er dol op. We hebben dan ook het geluk dat we in Europa veel gebruik kunnen maken van onze buurlanden en hun hogen bergen. In dit blog vind je de vijf populairste wintersportlanden en wintersportgebieden.

Oostenrijk

Oostenrijk is by far het populairste wintersportgebied voor Nederlanders. We gaan massaal aan de kaiserschmarren in deze vijf gebieden:

  1. Saalbach-Hinderglemm
  2. Gerlos
  3. Sölden
  4. St. Anton
  5. Serfaus

Frankrijk

Naast Oostenrijk is Frankrijk ook onwijs populair omdat de skigebieden hier net iets hoger liggen dan in Oostenrijk en de skigebieden zijn vaak grotenstukken aaneengesloten. De populairste gebieden zijn:

  1. Avoriaz
  2. Les Sybelles
  3. Val d’lesre
  4. Portes du Soleil
  5. Van Thorens

Italië

Veel Hollanders kiezen ook voor de Italiaanse gezelligheid tijdens de wintersportvakantie. Voordelen van Italië zijn bijvoorbeeld dat er veel zonuren zijn en er altijd sneeuw is. Geintresseerd? Kijk dan eens naar de volgende bestemmingen:

  1. Livigno
  2. Breuil-Cervinia 
  3. Madonna di Campiglio 
  4. Dolomiti superski
  5. Selva Gardena

Duitsland

We hoeven niet altijd ver te rijden voor het ultieme wintersport plezier onze oosterburen beschikken dan ook over toffe wintersportgebieden zoals:

  1. Garmisch-Partenkirchen 
  2. Winterberg 
  3. Oberstdorf 
  4. Feldberg
  5. Lenggrie

Zwitserland

Last but not least is de wintersportbestemming Zwitserland. De wintersportgebieden staan voornamelijk bekend om hun mooie natuur.

  1. St. Moritz
  2. Zermatt
  3. Davos
  4. Verbier
  5. Saas-Fee

En, staat jouw favoriete wintersportbestemming ertussen? Om onbezorgd op wintersport te gaan is het fijn om al je uitrusting op tijd op orde te hebben. Denk bijvoorbeeld aan je ski’s, skikleding maar ook aan je bagage. Zorg ervoor dat je goede reistassen en koffers hebt die je gemakkelijk mee kan nemen op reis. Nog opzoek naar een goede reistas of koffer? Bekijk dan snel onze website of kom gezellig langs in een van onze winkel

 

Wij wensen iedereen die op wintersport gaat in ieder geval veel sneeuwplezier toen!


BEL 0172 - 447 517 (5 dagen per week bereikbaar) of zoek een winkel bij jou in de buurt