Menu

23/01/2020

Top 10 hotspots Rotterdam

Ga jij dit jaar het Internationaal Filmfestival in Rotterdam bezoeken? De hele stad staat van 22 januari t/m 2 februari in het teken van dit leuke festival. Er staan weer een heleboel goede films op het programma die je gezien moet hebben en daarnaast is er overal van alles te doen. Als je toch in Rotterdam bent, kan je naast windowshopping nog veel meer doen! Wij hebben een aantal hotspots voor je op een rijtje gezet:

1.Witte de Withstraat

Als je in Rotterdam bent moet je even door de Witte de With wandelen en genieten van alle leuke winkeltjes, restaurantjes en cafe’s! Het is er altijd druk en gezellig, bovendien loop je vanuit de binnenstad rechtstreeks naar het Museumpark met Museum Boijmans van Beuningen, de Kunsthal en het Chabotmuseum.

2.Museum Boijmans van Beuningen

Als je toch aan het “cultuursnuiven” bent, bezoek dan zeker de collectie van het Boymans van Beuningen museum bij verschillende Rotterdamse musea. Vanwege een grote renovatie is het museum tot 2021 zelf niet toegankelijk, maar is de collectie bij ‘buurmusea’ zoals de Kunsthal, het Chabot museum en het Maritiem museum te zien. Ze hebben een topcollectie van internationale allure met werken van beroemde kunstenaars uit de middeleeuwen als Bruegel, de gebroeders van Eyck tot moderne meesters als Dalí en Kandinsky.

3.De Kunsthal

Dit is een grote expositieruimte met verschillende verdiepingen waar grote wisselende tentoonstellingen te zien zijn. Van hedendaagse kunst tot vergeten culturen, fotografie, mode en design. Tijdens het Filmfestival is hier onder andere een gedeelte van de collectie uit het Boijmans van Beuningen te zien in de tentoonstelling Meesterlijk! Ook is er een overzichtstentoonstelling over de beroemde Thierry Mugler (ja, die van het luchtje en veel meer).

4.Hutspot

Eenmaal in Rotterdam centrum, moet je ook zeker even binnen kijken bij conceptstore Hutspot. Hoe leuk?! Van kleding tot keramiek en schilderijen, hier doe je zeker inspiratie op! Je wordt er helemaal hebberig van en kunt er goed slagen als je een leuk cadeau voor iemand anders zoekt.

5.Markthal 

En loop ook even langs de Markthal! De heerlijke geuren komen je al tegemoet, je kunt je ogen uitkijken met al die lekkernijen en mooie producten. En vergeet ook vooral niet even omhoog te kijken naar het kunstige plafond!

6.Katendrecht

Over lekker eten gesproken...dan moet je ook de wijk Katendrecht in. Het staat namelijk bekend om de eet- en entertainmentplekken in voormalige pakhuizen, zoals de Fenix Food Factory. In deze wijk kan je ook het voormalige cruiseschip de SS Rotterdam bezoeken. Je waant je even in vervlogen tijden met het prachtige Art-Deco interieur. 

7.Euromast

Deze opvallende ‘landmark’ zie je al van verre en moet je gewoon een keer gezien hebben van dichtbij of eigenlijk hogerop! Eenmaal boven, heb je een schitterend uitzicht over Rotterdam. En als je er nog niet genoeg van hebt gekregen, dan kan je er dineren in het restaurant of zelfs overnachten. 

8.Watertaxi

En dan verder de stad ontdekken over het water! Wist je dat je de watertaxi kunt nemen? Superhandig en leuk! Zo ben je niet alleen in een mum van tijd bij Hotel New York of in de Delfshaven, je hebt ook nog eens een mooi uitzicht!

9.Hotel New York

Dit hotel is een onderdeel van onze geschiedenis, omdat het gevestigd is in het voormalige hoofdkantoor van de Holland - Amerika lijn. Vroeger vertrokken hier duizenden mensen ons land in de hoop op een beter leven in ‘het beloofde land’ Amerika. Hier moet je gewoon een keer binnen hebben gekeken.

10.Delfshaven

Last but not least...Delfshaven. Na de bombardementen op Rotterdam tijdens de Tweede Wereldoorlog is er weinig van de originele bebouwing overgebleven. Op het pittoreske Delfshaven na dan! Een echt stukje van de oude stad is hier bewaard gebleven. Prachtig  zicht op het water en veel historische oude pandjes met gezellige restaurantjes en cafeetjes.

 


BEL 0172 - 447 517 (5 dagen per week bereikbaar) of zoek een winkel bij jou in de buurt