Menu

24/10/2019

BOO! HAPPY HALLOWEEN

Oktober staat in het teken van Halloween,  een feest dat al eeuwen lang gevierd wordt! Op en rondom 31 oktober worden er veel enge activiteiten georganiseerd, zoals de Walibi fright nights en de horror Mcdrive van McDonalds. Ook kan je lekker griezelen op de vele Halloween feestjes. Maar waar komt Halloween eigenlijk vandaan? En met welke tassen kan jij jouw Halloween feestje onveilig maken? Lees meer daarover in deze blog.

ONTSTAAN VAN HALLOWEEN

Vroeger had Halloween nog een andere betekenis dan wat we nu kennen. Ook heette het vroeger helemaal geen Halloween, maar had het de Keltische naam Samhain. Op Samhain geloofden de mensen dat de deur van de onderwereld een stukje open werd gezet, waardoor boze wezens door deze deur naar onze wereld konden ontsnappen. Door deze geesten te laten schrikken konden ze verdreven worden. Daarom is het traditie dat mensen zich op Halloween eng verkleden, zodat de boze geesten verjaagd kunnen worden.

Ook het langs de deuren gaan voor snoep was vroeger al een traditie. Vroeger kregen kinderen namelijk zielenkoeken aan de deur. Elke zielenkoek die gegeten was stond voor een ziel die door het opgegeten koekje bevrijd werd uit de onderwereld en op die manier naar de hemel kon gaan.

Halloween is vooral in Amerika erg populair en wordt daar ook groot gevierd. Bepaalde tradities die wij ook kennen komen uit Amerika, zoals het uithollen van een pompoen. De Amerikaanse cultuur verspreidde zich erg snel en op die manier kwamen ook Europa, Azië en andere delen van de wereld in aanraking met deze griezelige feestdag.

HALLOWEEN IN NEDERLAND

Inmiddels wordt Halloween ook in Nederland groot gevierd! In de winkels kan je versiering kopen, zoals pompoenen, vleermuizen, spinnen en doodshoofden. Ook hebben veel winkels en bedrijven speciale Halloween acties- en activiteiten. Wij hebben voor jou de leukste Halloween activiteiten op een rijtje gezet:

  • Walibi Fright night

Walibi is een  attractiepark met veel achtbanen en andere attracties, maar tijdens de maand Oktober wordt Walibi helemaal omgetoverd tot een groot spookhuis. Zo hebben ze verschillende spookhuizen met verschillende thema’s en zones waar enge figuren rondlopen.

  • Horror marathon in de bioscoop

Hou jij van horrorfilms? Dan kan je bij verschillende bioscopen de hele nacht lekker griezelen met de horrormarathon. Alle enge horrorfilms komen die nacht voorbij, dus dat wordt zeker schrikken!

  • Halloweenfeestjes

Diverse clubs en attracties hebben op en rondom 31 oktober Halloween feestjes. Ook zijn er tegenwoordig ook veel mensen die gewoon zelf een feestje organiseren. Heel gezellig om langs te komen, op 1 voorwaarde: een kostuum is een must!

BE SCARY IN STYLE

Ben jij van plan om binnenkort naar een Halloween feest te gaan? Of ben jij juist iemand die de hele dag van spookhuis naar spookhuis gaat in Walibi? Een geschikte tas is dan zeker handig om bij je te hebben! En hoe leuk is het als jouw tas ook een beetje die Halloween sfeer uitstraalt? Hieronder hebben wij een aantal tassen uitgekozen die perfect zijn voor Halloween activiteiten:

Bloomsburry mini bag suède

Dit kleine tasje is perfect voor feestjes. De leuke oranje kleur zorgt bovendien voor die echte Halloween feeling. Je kan hem als crossbody dragen, maar ook als clutch, dus deze tas is altijd makkelijk mee te nemen!

Flora & Co schoudertas soft

Deze stoere schoudertas is perfect om mee te nemen naar een feestje. De zwarte kleur en de stoere zilveren details maken jouw kostuum helemaal af! Een ruim tasje waar je jouw belangrijkste essentials in kan opbergen als je op weg bent naar een avondje griezelen.

Cabin Zero Rugtas

Met Halloween kan je natuurlijk ook meteen een dagje uit plannen. Dan is het fijn als je tas genoeg ruimte biedt voor al je spullen. Deze rugtas is lekker ruim en is comfortabel om te dragen.  De toffe kleur valt lekker op en past goed tussen de andere Halloween kleuren.

Burkely Edgy Eden

Ook deze tas past perfect bij de Halloween sfeer. De dieprode kleur geeft de tas een wat donkerdere uitstraling en ook deze tas past perfect bij jouw Halloween outfit. De tas biedt veel ruimte voor de belangrijkste essentials, door het ruime hoofdvak en de verschillende rits- en steekvakken.


BEL 0172 - 447 517 (5 dagen per week bereikbaar) of zoek een winkel bij jou in de buurt