Menu

13/08/2019

Ja toch, niet dan; wij gingen naar Rotterdam

Rotterdam is een van de meest leuke bestemmingen in Europa. Niet alleen de speciale architectuur en de mooie musea maken Rotterdam zo leuk, het zijn ook de mensen die deze stad nog leuker maken. Rotterdammers hebben namelijk de mentaliteit ‘niet lullen maar poetsen’, dit betekent dat zij graag hard werken en het gewend zijn om hun schouders ergens onder te zetten. Omdat Van Os van origine een Rotterdams familiebedrijf is, hebben wij vorige week deze ontzettend gave stad bezocht. Van de Coolsingel en de Meent tot aan de Martkhal, we zijn langs alle mooie plekjes gegaan om leuke hotspots voor jullie te spotten. Ook hebben wij natuurlijk leuke sfeerbeelden gemaakt. Ben jij ook benieuwd naar het mooie Rotterdam, lees dan snel verder!

DUDOK

Laten we maar beginnen bij ons favoriete hotspot; DUDOK. Misschien heb je wel eens eerder van DUDOK gehoord, de patisserie van DUDOK heeft namelijk de lekkerste appeltaart van Nederland. Naast appeltaart verkopen zij ook chocoladetruffeltaart, walnotentaart en citroenmeringuetaart en dit is zeker de moeite om te proberen. Natuurlijk kan je hier ook terecht voor een gezellige lunch of een romantisch diner. Een van onze favoriete gerechtjes hier is de quiche met spinazie en mozzarella (ook een aanrader voor de vegetariërs onder ons)! Liever iets anders dan een lunch? Ga dan voor de overheerlijke hightea!

HET SCHIELANDSHUIS

Heb je een dagje weg al gepland maar nog geen bestemming? Kies eens een keer voor Rotterdam. Het Schielandshuis is hét startpunt voor een bezoek aan de stad. Vroeger was het Schielandshuis een thuis voor het Hoogheemraadschap van Schieland, zij gebruikte dit gebouw voor vergaderingen, etentjes en om te slapen. Op dit moment zit er een toeristeninformatiepunt in het gebouw. Ook kun je hier terecht voor een lekker hapje eten. De brasserie is een plek om te rusten en te eten. In de brasserie staat de stoere keuken van Rotterdam centraal;  eerlijk, no-nonsense en natuurlijk met lokale producten. Natuurlijk kan je hier ook terecht voor een ‘bakkie pleur’.

SHOP TILL YOU DROP

Hutspot is een Nederlandse keten met meerdere vestigingen in Amsterdam, Utrecht, Eindhoven, Breda en natuurlijk niet te vergeten in ons mooie Rotterdam. Het biedt een unieke combinatie tussen tijdloze mode, innovatieve design en lokale kunst. Wat begonnen is als een kleine pop-up store in de Utrechtsestraat, is nu een groot concept met een geweldige winkelervaring. Naast kleding verkoopt Hutspot ook leuke dingen voor in huis, denk bijvoorbeeld aan boeken, keukengerei en kunst voor aan de muur. Om ‘de Hutspot’ ervaring mee te maken, raden wij je zeker aan om langs een van de winkels te gaan!

DE MARKTHAL

Overdekte markthallen kom je over de hele wereld tegen, maar een markthal waar ook nog eens mensen wonen, dat zie je maar zelden. Sterker nog, Rotterdam heeft een wereldprimeur. In de Markthal zijn ontzettend veel foodshops, vers units en restaurantjes. Als je omhoog kijkt, zie je het kunstwerk ‘Horn of plenty’. Door dit kunstwerk wordt de Rotterdamse Markthal ook wel eens de Nederlandse versie van de Sixtijnse Kapel genoemd. In dit complex zitten 228 appartementen met allemaal weer een andere indeling. Een bezoekje aan Rotterdam is niet af als je niet in de Markthal bent geweest!

KIEKJES VAN DE WEEK

Ook in Rotterdam hebben wij weer ons best gedaan om leuke foto’s te maken. Hieronder zul je een aantal van deze foto’s zien.


BEL 0172 - 447 517 (5 dagen per week bereikbaar) of zoek een winkel bij jou in de buurt