Menu

23/07/2019

Fashion report 2.0: Modefabriek

YAY! De tweede MODEFABRIEK van het jaar was er weer en wij waren erbij! Elk jaar is het weer een hele ervaring; het is een dag vol inspiratie en nieuwe trends. Dit jaar was de MODEFABRIEK voor het eerst op maandag en dinsdag, normaal is het namelijk altijd op een zondag en maandag. Ook dit jaar hebben wij onze ogen uitgekeken en wat was het weer moeilijk om keuzes te maken. Naast de geweldige merken en de té leuke stands waren er ook een aantal leerzame talks (o.a. van Kirsten Jassies). Mocht je meer willen weten over hoe zo’n dag eruit ziet, lees dan snel verder!

But first… coffee

Het was een hele trip naar de MODEFABRIEK toe, maar dan heb je ook wat. Na ongeveer drie keer overstappen met meerdere vertragingen, storingen en veel gehaast, was ik dan eindelijk rond 10 uur bij de Rai Amsterdam. Na eventjes in de rij te hebben gestaan, kon ik mijn barcode laten scannen en kreeg ik een badge. Als je de MODEFABRIEK dan daadwerkelijk binnen bent, is er eigenlijk maar één ding wat er dan in je omgaat; ik moet alles zien én ik moet alles hebben. Na een heerlijke cappuccino gedronken te hebben was het dan zo ver, business mode on en gaan!

Voor degene die denken dat de MODEFABRIEK een b2b-evenement is, heeft het mis. Tegenwoordig is het meer festival geworden waar meerdere merken en ondernemers bij elkaar komen en elkaar inspireren. De MODEFABRIEK noemde het evenement dit jaar ook een p2p-evenement (people to people). 

De MODEFABRIEK bestaat uit meerdere hallen met allen een eigen focus. Vanzelfsprekend ben ik eerst langs de hal gelopen met alle accessoires, heerlijk om te zien. Wat heel opvallend was, was het feit dat er of heel veel printjes en felle kleuren werden gecombineerd of er juist gebruik werd gemaakt van ‘natuurlijke’ producten (dit is te zien op de foto hierboven). Als eerste ben ik langs de merken gelopen die al in het assortiment van Van Os zitten, meteen was ik helemaal verliefd op de nieuwe collecties. Na dit gezien te hebben, wilde ik langs een interessante talk maar dat was makkelijker gezegd dan gedaan…

MF talk: Kirsten Jassies

Dat is makkelijker gezegd dan gedaan… Stel je voor; je loopt in een paradijs van mooie merken, glitter en glamour en je bent opzoek naar een ‘serieuze talk’. Alles om mij heen schreeuwde naar me om te komen kijken. Een mooie schoen hier en een zomerhoed daar, ik was door alles afgeleid. Uiteindelijk ben ik naar de talk van Kirsten Jassies gegaan (oftewel JUST K). Haar talk ging over hoe instaproof je Instagram account moet zijn om ready voor de toekomst te zijn. Stories, stories en nog meer stories, dit wordt steeds belangrijker. Ook de interactie was een punt waar Kirsten erg op hamerde. Al met al een hele leerzame en interessante sessie gehad.

Even lunchen en dooooor….

De tijd vloog voorbij, na de talk was het alweer tijd om een hapje te eten. Na een goede lunch ging het avontuur weer verder! Elk pad en elke stand ben ik afgegaan. Van kleding en schoenen tot aan sieraden en tassen, het was ontzettend leuk en inspirerend om te zien. Ik kon wel rondjes blijven lopen, er was namelijk steeds weer wat nieuws wat ik zag (én wat ik het liefst meteen kocht).

Natuurlijk zijn er deze dag meerdere foto’s gemaakt. Hieronder een aantal kiekjes van de dag op de MODEFABRIEK!


BEL 0172 - 447 517 (5 dagen per week bereikbaar) of zoek een winkel bij jou in de buurt