Menu

09/07/2019

Ontdek het mooie Hoorn eens

Hoorn, de stad van de Gouden Eeuw. Deze stad is perfect voor een gezellige dag of weekendje weg! Van het Westfries Museum tot aan de Halve Mean, er zijn genoeg bijzondere historische plekken in Hoorn te vinden. Ook voor een drankje en een hapje zit je helemaal goed in deze stad, er zijn veel lekkere bakkerijen, koffietentjes en restaurantjes. Wij hebben deze mooie stad (en natuurlijk de Van Os winkel) ook maar eens bezocht. Hieronder zullen wij een aantal hotspots uitlichten waarvan wij vinden dat jij naartoe moet gaan!

WESTFRIES MUSEUM

Het Westfries Museum is een museum dat zich richt op de Gouden Eeuw. In dit museum wordt alle rijkdom van de Gouden Eeuw getoond in meer dan 25 ingerichte stijlkamers. Schilderkunst, porselein en glas-en zilverwerk zijn voorbeelden van kunsten die jij tegen kunt komen! Wat trouwens erg leuk én nieuw is, is de virtual reality bril. Wandel met deze bril door het oude Hoorn uit de 17e eeuw. Dit museum mag je eigenlijk niet missen al ben je in Hoorn, het is gehuisvest aan het centrale stadplein de Roode Steen.

 

KOFFIE VAN HOORN

Koffie van Hoorn, dit is echt dé plek voor ongelofelijk lekkere koffie, de koffiebonen zijn gebrand in hun eigen branderij! Als je bij Koffie van Hoorn naar binnenloopt, stap je letterlijk in de wereld die koffie ademt. Naast de heerlijke koffies, verkoopt dit tentje allerlei verschillende lekkernijen. En heb jij liever thee dan koffie? Ook geen probleem want er is samen met de thee-expert Gumbleton een speciale selectie gemaakt! Koffie van Hoorn is vlakbij de Roode Steen te vinden!

STEAK AND MORE

Vlakbij de historische haven en de Bierkade, zit het restaurantje Steak and More. Een te gek uitzicht, een lekkere steak én betaalbaar, wat wil je nog meer? Naast verschillende overheerlijke steaks, biedt dit restaurantje ook verschillende soorten vis voor de visliefhebbers onder ons. Het menu wordt wekelijks aangepast, zo blijven de gerechten bij het seizoen passen. De gerechten die dit restaurant serveert zijn erg divers. Kies een lekkere carpaccio of salade als voorgerecht en natuurlijk een lekker stuk vlees als hoofdgerecht. Een lekker stukje vlees kan variëren van een gebraden halve kip tot een T-bone steak van 500 gram! De keuze is reuze.

SHOPPEN EN TASSEN

Hoorn is ook een té leuke stad om te shoppen. In deze stad zijn er veel verschillende grote winkels als de Vera Moda, Only, Jack&Jones, C&A en de Costes. Naast deze grote winkels zijn er ook een aantal boetiekjes die niet te missen zijn. Net voor de Roode Steen vind je een leuk boetiekje genaamd Aurana. Hier vind je leuke zomerse items voor in je huis of in je tuin, het is zeker een bezoekje waard!

Voor een goede tas kan je natuurlijk terecht bij Van Os in Hoorn! Onze winkel in Hoorn is te vinden op de Gedempte Turfhaven 18. Ook hebben wij een aantal gave tassen gefotografeerd in Hoorn, scroll snel naar beneden en laat je inspireren!


BEL 0172 - 447 517 (5 dagen per week bereikbaar) of zoek een winkel bij jou in de buurt