Menu

28/06/2019

Onze favoriete hotspots in noordwijk

Zonnestralen op je huid en het zand tussen je tenen, het strand van Noordwijk is geweldig om een dagje te vertoeven! Deze mooie kustgemeente kent twee dorpskernen, namelijk Noordwijk Binnen en Noordwijk aan Zee. Als je Noordwijk Binnen binnenrijdt, voelt het alsof je even in de Middeleeuwen beland ben. Noordwijk aan Zee is het dorp waar het strand, de te leuke Beachclubs en natuurlijk de Van Os winkel te vinden zijn. In deze blog zullen wij een aantal leuke hotspots uitlichten waar jij zeker langs moet gaan al ga je een dagje naar Noordwijk aan Zee!

HARING

De lekkerste haring van Noordwijk kan je bij de haringspecialist van Noordwijk halen. Deze haringspecialist staat al zo’n 64 jaar op de bekende stek in de kop van de hoofdstraat. 64 jaar geleden is Jaap Duindam begonnen met deze geweldige haringkraam. De laatste 28 jaar staat Dirk van Duijn (& zoon) achter de kraam. Deze haring is zeker het proeven waard, de haring wordt namelijk direct aan de viskar schoongemaakt. Heb jij liever iets anders dan haring? Deze specialist verkoopt ook paling, garnalen, makreel en zalm!

STRANDPAVILJOEN J. VAN ROON

De geur van zonnebrandcrème, een mooi uitzicht op Zee en de blauwe zomerlucht maken de zomer he-le-maal compleet! Omdat het zomerseizoen nu echt begonnen is, hebben wij onze favoriete strandtent in Noordwijk weer eens bezocht! Strandpaviljoen J. van Roon is een heel gezellig en knusse strandtent in Noordwijk aan Zee. Als je het strand oploopt bij het Palaceplein en dan naar rechts loopt, is het de derde strandtent die je tegenkomt (Koningin Wilhelminaboulevard 105). Wanneer je zin heb in een ‘no nonsense’ strandgevoel, is dit zeker een tent waar je een drankje moet gaan doen!

SHOPPEN

- POUSH. where stories begin -

Naast het strand heeft Noordwijk aan Zee ook een geweldige ‘shopstraat’! Iets voor de viskar is Poush te vinden. Poush is een te gekke shop-in-shop met een enorm groot assortiment aan spullen. Je kunt in deze winkel terecht voor van alles en nog wat; horloges, etuis, accessoires voor in het huis, kalanders, bodycrèmes en nog veel meer! Poush is een familiebedrijf dat opgericht is in 2014 door Wendy Klein, Henriette Klein en Guusje Marks! Let wel op; deze winkel is op maandag en dinsdag gesloten!

- Van Os tassen en koffers –

Naast Poush. is de Van Os winkel natuurlijk ook een geweldige hotspot! De Van Os winkel zit iets verder van het strand af, maar nog wel in de hoofdstraat! De winkel in Noordwijk heeft een grote collectie van verschillen merken en soort koffers. Ook kan je hier terecht voor een mooie strand- of een leren tas! Het winkelpersoneel staat voor jou klaar om al jouw vragen te beantwoorden!

DE VUURTOREN

Wist je dat in 1444 op de plek van de vuurtoren vuren werden gestookt ter oriëntatie voor de lokale visserij die na zonsondergang nog terug moesten keren? De tegenwoordige vuurtoren van Noordwijk aan Zee is gebouwd in 1921 als verkenningslicht voor de scheepsvaart. Als je een dagje naar Noordwijk gaat, is dit zeker een leuke hotspot om langs te gaan! Helaas kan je de toren niet beklimmen, maar de wandeling naar de toren toe is ook de moeite waard!

(Adres: Koningin Wilhelminaboulevard 34 bij het Vuurtorenplein)


BEL 0172 - 447 517 (5 dagen per week bereikbaar) of zoek een winkel bij jou in de buurt