Menu

24/06/2019

WAAROM JE NAAR UTRECHT MOET

Dat Utrecht een té gekke stad is, hoeven wij je natuurlijk niet meer te vertellen. Als je boven op de Dom staat, zie je alle leuke hotspots. Het mooie stadshuis, het conservatorium en de St. Catharina Kathedraal. Naast deze hotspots heeft Utrecht ook heel veel leuke (en lekkere) eettentjes. Omdat Van Os ook een winkel in Utrecht heeft (Hoog Catharijne), hebben wij de leukste hotspots van Utrecht op een rijtje gezet voor jullie!

BORREL & BITES

- Lebowski - 

Laten we beginnen met de leukste eettentjes, want ja, daar heeft Utrecht er genoeg van! Een van onze grote favorieten is Lebowski. Dit te leuke restaurant kan je vinden op het Domplein, vlakbij het VVV-punt. Het valt meteen op door haar vrolijke kleuren en het gezellige terras. Bij Lebowski kan je langskomen voor een goede kop koffie, een overheerlijke lunch of een gezellig diner. Wil jij het liever groter aanpakken? Achterin in de zaak zit een trap die leidt naar een gave bovenbar. Deze plek is super geschikt voor het geven van afstudeerborrels, verjaardagsfeesten of andere leuke gelegenheden.

Het diner bij Lebowski is heel gevarieerd. Je kan kiezen uit streetfood, soulfood en shared dining. In dit restaurant kan iedereen wel wat lekkers vinden, de gerechten die zij serveren komen vanuit de hele wereld. Van een Libanese Shakzuka tot een Mexicaanse taco, één voor één om je vingers bij af te likken. 

- Hop&Stork -

We love chocolate! Hop & Stork is hét verwenadres voor iedereen die van koffie, chocolade, ijs en patisserie houdt. Hop & Stork geeft extra veel aandacht aan de koffiebonen. Zij werken alleen met single estate origin koffie; dit is tegenwoordig bijna uniek te noemen. Om de gasten steeds maar weer te verassen, verwisselen zij eens in de twee maanden de bonen in de molen. Je kan hier ook terecht voor verschillende soorten workshops, bijvoorbeeld een bonbonworkshop, latte art en koffie workshop en een workshop wijn en chocolade.

SHOPPING & ENTERTAINMENT

Een dagje weg naar Utrecht is een dag vol shoppen, eten en vermaak. Het zou zomaar kunnen zijn dat wanneer jij naar Utrecht gaat, het wat minder weer is. Daar is natuurlijk ook een oplossing voor, ga bijvoorbeeld een naar het Springhaver theater. Het Springhaver theater is te vinden op de Springweg en is dé place to be voor een originele film of een lekker hapje en drankje. 

Een goede shopstart kan je maken in Hoog Catherijne; dit is een overdekt winkelcentrum met verschillende toffe winkels zoals BALR en Costes. Als je uit Hoog Catherijne loopt en dan rechts aanhoudt, loop je langs een erg gezellig winkeltje; De Rode Winkel. In deze winkel slaagt iedereen om de perfecte jeans te vinden. Naast verschillende jeansmerken verkopen zij ook Another Label en A-dam Underwear. 

VAN OS IN UTRECHT

Zoals aan het begin van de blog al staat, heeft Van Os tassen en koffers ook een filiaal in Hoog Catherijne. Deze winkel is te vinden op de begane grond op de ‘zuidelijke passage’. In deze winkel vindt je verschillende merken als LouLou Essentiels, SuitSuit, Burkely, Flora&Co en Shabbies Amsterdam. Wij hebben aan het personeel gevraagd wat hun favoriete product is, en raad eens…

Het is de handbagage koffer van SuitSuit uit de Fabulous Seventies serie! Dit is dé perfecte koffer voor een girlstrip naar Barcelona of een weekendje weg. Binnenin de koffer zitten er verschillende ritsvakjes, zo kan jij je mini essentials goed opbergen!


BEL 0172 - 447 517 (5 dagen per week bereikbaar) of zoek een winkel bij jou in de buurt