Menu

07/05/2019

TOP 10 VAKANTIEBESTEMMINGEN 2019

Heb jij al zomerkriebels in je buik? Wij wel hoor! Deze grauwe dagen zijn we nu wel weer zat, kom maar op met die zomer. Nog geen zomervakantie gepland? Laat ons je inspireren met onze top 10 vakantiebestemmingen van 2019, enjoy! 

1. Mallorca (Spanje)

Spanje is en blijft een mooie vakantiebestemming. Door de leuke steden, prachtige stranden, wilde natuur en de aangename temperatuur is er voor iedereen iets te doen. Naast het vaste land is een eiland ook een goede keuze. Op het eiland Mallorca is genoeg te doen! De hoofdstad Palma is door de interessante architectuur en leuke straatjes ook zeker een aanrader. Maar richting het noorden zijn ook genoeg natuur en ‘onbekende’ stranden te vinden. Een perfecte vakantiebestemming voor als je veel verschillende dingen wilt doen maar ook tussendoor even wilt uitrusten door aan het strand te liggen. 

2. Podgorica (Montenegro)

De hoofdstad van Montenegro is niet als alle andere steden zoals je ze gewend bent. Het is een redelijk rustige stad. Hier zijn genoeg bezienswaardigheden te vinden, zoals het Dajbabe klooster en Het Kathedraal wat in de stad staat. Even ontspannen kan makkelijk in een van de vele parken die zich in de stad bevinden. Ook net buiten de stad zit je helemaal goed, vooral voor de natuurliefhebbers is deze plek aan het water ideaal. 

3. Ljubljana (Slovenië)

Een van de kleinste hoofdsteden van heel Europa, maar zeker niet saai. Hierdoor zijn de meeste dingen te voet te bereiken, extra leuk want zo zie je meteen de hele stad. Het is de perfecte stop om te bezoeken tijdens je roadtrip of natuurlijk als stedentrip. Bezoek bijvoorbeeld de kathedraal van Ljubljana gelegen in het oude stadsdeel. Deze stad is de ultieme bestemming voor als je wel naar een stad wilt maar niet houdt van enorme drukte.

4. Kopenhagen (Denemarken)

Op zoek naar een bestemming voor een citytrip? Kopenhagen is een enorm leuke stad waar een goede sfeer hangt. De Deense hoofdstad staat er om bekend dat er zeker wel een prijskaartje aan je reis kan hangen, maar wanneer je het zelf ervaart kom je er achter dat het een stad voor elk budget is. De stad te voet verkennen bijvoorbeeld kost helemaal niks en zo neem je wel alle cultuur goed in je op. Verder zijn er restaurantjes te vinden waar je niet enorm veel geld hoeft uit te geven om lekker te eten! Oftewel, zeker een stad voor elk budget.

5. Zadar (Kroatië)

Een stad met een mooie geschiedenis. Door de verschillende oorlogen zijn sommige historische bezienswaardigheden nog beschadigd maar dit laat ziet wat de stad allemaal heeft meegemaakt in het verleden. Het is door de geschiedenis wel een hele mooie bestemming voor tijdens je vakantie. Bezoek de oude binnenstad of loop over de boulevard, in deze stad is meer dan genoeg te doen en je hoeft je dan ook zeker niet te vervelen. 

6. Amalfi (Italië)

Prachtige kliffen, vrolijke dorpjes en de Italiaanse kust. De Amalfikust is een groep van een aantal dorpen bij elkaar. Hier is de Italiaanse sfeer heel duidelijk te voelen. Het is een hele mooie streek met wilde natuur om te wandelen of ga met de boot van dorp naar dorp. In de verschillende dorpen kun je natuurlijk de architectuur bekijken en genieten van een heerlijk Italiaans ijsje. 

7. Marrakech (Marokko)

Net buiten Europa vind je de prachtige stad Marrakech. Een hele andere cultuur met ook een hele andere keuken. Geniet van de nieuwe gerechten die je in deze stad kunt vinden. Om alle geheimen van deze keuken te leren kennen, kun je een kookcursus volgen. Daarnaast is het een hele kleurrijke stad waarin je lekker kunt rondstruinen en nieuwe dingen tegen zult komen. Geschikt voor als je niet te ver wilt reizen maar toch wat verder wilt dan alleen Europa.

8. Toscane (Italië)

Het gebied Toscane in het mooie Italië is enorm veelzijdig en er is dan ook meer dan genoeg te doen. Van steden met prachtige architectuur tot ontspannen liggen aan het strand. Leun tegen de toren van Pisa of bezoek een van de vele musea in Florence. Toscane is enorm veelzijdig en daarom enorm geschikt als vakantiebestemming. Je kunt er naar toe met de auto maar een auto huren is ook zeker een optie. 

9. Santorini (Griekenland)

Dit eiland is naast het aangename klimaat ook enorm mooi qua dorpen en natuur. Perfect voor iemand die een strandvakantie wilt combineren met een actieve vakantie. Bezoek bijvoorbeeld de stad Oia, waar je de typische witte huizen kunt bezichtigen. Een goede tip is om een auto te huren zodat je het hele eiland kun verkennen. Op meerdere plekken langs de kust kan er genoten worden van panorama-uitzichten.

10. Krk (Kroatië)

Kroatië is een bekende vakantiebestemming. Maar mocht je de grote steden zoals Pula en Rovinj al een keer gezien hebben, dan is het eiland Krk een geweldig alternatief! Het eiland zit verbonden aan het vaste land met een brug, hierdoor rij je er gemakkelijk naartoe. Omdat het niet heel groot is kun je veel verschillende dorpen, steden en stranden verkennen. Geniet van de natuur of rust lekker uit tijdens een dagje strand.

Alle afbeeldingen gebruik in dit blog zijn afkomstig van Unsplash.


BEL 0172 - 447 517 (5 dagen per week bereikbaar) of zoek een winkel bij jou in de buurt