Menu

18/04/2019

VOOR DE LIEFHEBBERS VAN KLEUR: AMERICAN TOURISTER

Ben jij bereid om al jouw spaargeld te gebruiken om daar vervolgens een kofferfabriek mee te openen? Ik hoor je al denken, wat vraag je mij nu? Dat hoor je niet vaak natuurlijk, dat iemand een kofferfabriek opent en dan ook nog eens al zijn spaargeld er in stopt. Gelukkig deed Sol Koffler dat wel in 1933, anders hadden wij het koffermerk American Tourister nooit gehad! Het doel van meneer Koffler was om een stevige koffer te maken voor maar 1 dollar. Nog iets wat je niet iedere dag hoort…

Geloof het of niet, maar het is Koffler gelukt om dat doel te behalen. Over de jaren heen lag innovatie centraal bij het merk en in 1945 kwam zij met het Hi-Taper model. Deze koffer speelde op dat moment exact in op de toenemende vraag naar lichte reisbagage in de periode dat vliegreizen steeds populairder werden. 

Door naar 1965, het jaar waarin American Tourister begon te experimenteren met nieuwe materialen om één van de eerste voorgevormde koffers ter wereld te maken. Het aparte, moderne design zorgde voor extra stevigheid. 

Ook 20 jaar later, in 1985, stond innovatie nog steeds meer dan centraal. De welbekende, harde koffers van het merk waren nog steeds razend populair. Maar er was vraag naar wat extra’s, namelijk duurzame, soepele koffers. Zo gezegd zo gedaan; American Tourister was en is nog steeds van alle markten thuis. 

Voor American Tourister is samenwerking altijd belangrijk geweest. Vandaar dat zij in 1993 overgenomen werd door koffermerk Samsonite. Een overname klinkt meteen zo heftig, maar het heeft American Tourister alleen maar meer kansen gegeven om zichzelf verder te ontwikkelen. Innovatie staat immers centraal bij het merk! 

En dan nu, al die jaren later, zijn we in 2019 en American Tourister gaat nog steeds als een speer. Het is een van de belangrijkste koffermerken ter wereld waarin mensen vertrouwen hebben. Mooie, stevige koffers voor een vriendelijke prijs en op een duurzame manier gemaakt. Wat wil je nog meer? Laat je hieronder inspireren door onze nieuwste American Tourister handbagage trolleys en wie weet zit jouw nieuwe reisgenoot er wel tussen!

WAVEBREAKER

De American Tourister Wavebreaker koffers zijn nog maar net uitgebracht maar zijn nu al favoriet onder vele reizigers. Er zit een velvet rand rondom de koffer wat hem naast functioneel ook modieus maakt. Velvet is overal! Van kleding tot aan banken en vanaf nu dus ook op koffers. Ga stijlvol op reis met deze trolley en steel de show op het vliegveld.

ALUMO

Wauw. Met de American Tourister Alumo koffers slaat het merk een nieuwe richting in: nieuwe vorm, nieuwe kleur én nieuwe details. Wij zijn fan! Door de glanzende shell krijgt de koffer een luxueuze uitstraling en dat vinden we allemaal natuurlijk leuk! Hij heeft twee sluitingen aan de zijkant en aan de binnenkant zitten meer dan genoeg opbergvakken voor al jouw vakantie essentials. En het leuke is dat hij ook nog in een groter formaat beschikbaar is. Maak je collectie compleet en ga súper stijlvol op reis met de Alumo koffer.

 

Je kunt bij Van Os terecht voor nog véél meer kleuren, formaten en uitvoeringen van American Tourister. Ontdek alle American Tourister koffers en kies jouw reisbuddy!


BEL 0172 - 447 517 (5 dagen per week bereikbaar) of zoek een winkel bij jou in de buurt