Menu

22/01/2019

FASHION REPORT: MODEFABRIEK

Wat is het toch een paradijs om in rond te mogen lopen: de Modefabriek. We hebben er aardig wat moeite mee om van het roze modewolkje af te komen na twee geweldige dagen op hét fashionevent in Amsterdam. Tijdens deze twee dagen kregen merken, zowel nationaal als internationaal, een platform om nieuwe collecties te tonen. Wij hebben onze ogen uitgekeken en hadden behoorlijke keuzestress wat betreft het kiezen van nieuwe collecties. Ook waren er interessante talks waarin experts hun verhaal deden op het gebied van mode, social media, ondernemerschap en de toekomst van fashion. Natuurlijk kon de geweldige Chantal Janzen met haar media brand &C niet ontbreken! Scrol snel verder om ons fotoverslag te zien en laat je inspireren. Voor de liefhebbers is onderaan ook nog een mini-verslag te vinden van de kleding, let met name op de kleuren; die ga je dit jaar overal zien! 

10:00 AM – LETS GO

Na een heel avontuur in het openbaar vervoer (lees: technische storingen, omleidingen, vertragingen) liepen we iets na 10e de Amsterdam Rai binnen. Barcode scannen, badge vastklikken, jasje ophangen en GAAN. Maar dan ook echt: gaan! Als je de Modefabriek binnen komt lopen, zegt het stemmetje in je hoofd: pak alles wat je pakken kan en ren. Maar nee, het is natuurlijk geen factory sale waar je moet graaien voor leven maar juist hét fashionevent waar je de mooiste collecties voor jouw winkel kunt inkopen. Het ik-wil-alles-en-ik-wil-het-nu stemmetje hebben we dus even uit moeten zetten en onze business modus aangezet. 

Het event bestaat uit vier lange hallen: NORTH, CENTRAL, EAST en WEST. Iedere hal had zijn eigen thema, zoals vrouwenmode, herenmode en accessoires. Vanzelfsprekend, begonnen wij bij de accessoires waar je in een walhalla van tassen terecht komt. Van tevoren bedenk je natuurlijk welke stands je wilt bezoeken en welke merken je echt even wilt zien. Strategie, heet dat. Nou, je kunt bedenken en plannen wat je wilt maar die strategie vliegt binnen twee tellen het raam uit. Glitters, mooie kleuren, spannende prints, nieuwe structuren. Alles, maar dan ook alles is mooi en schreeuwt naar je dat je moet komen kijken. We hebben zeker wel 20 keer hetzelfde rondje gelopen en iedere keer kwamen we wel weer wat nieuws tegen. Goed voor de beenspieren!

11:00 AM CHANTAL JANZEN - &C TALK 

Iedere dag kun je wat nieuws leren, zo ook bij de Modefabriek. Vandaag kregen wij ons leermoment van Chantal Janzen. In haar talk vertelde zij alles over haar 360° media brand &C, hét merk om vrouwen te inspireren en talent te promoten. Daarnaast heeft ze van alles verteld over haar drukke leven als moeder, ondernemer en het verloop van haar carrière. Natuurlijk deed ze dat lekker op z’n Chantals; nuchter en gezellig. 

13:00 PM – 17:00 PM 

Na een goede lunch was het tijd om door de rest van de hallen te lopen. Het aantal stappen bijhouden met een stappenteller was nog niet eens zo’n heel verkeerd idee geweest, we voelen het nu al in onze benen maar gaan lekker door! De tweede helft van de middag bestond dus uit nóg meer tassen bekijken, bestaande leveranciers gedag zeggen en ook gesprekken aangaan met potentiële leveranciers. En wat hebben we leuke merken ontdekt, houdt onze merkenpagina dus goed in te gaten. Wie weet zit daar binnenkort wel jouw lievelingsmerk tussen! 

We konden het ook niet laten om foto’s te nemen van andere stands met kleding en schoenen en die houden wij natuurlijk niet voor onszelf. Zie hieronder onze favorieten en let eens even op de geweldige kleuren! Eén ding is zeker: dit wordt geen saai jaar!

P.S. volg je ons al op Instagram en Facebook? Nee? Snel doen, dan zie jij als een van de eerste onze nieuwste aanwnsten! 


BEL 0172 - 447 517 (5 dagen per week bereikbaar) of zoek een winkel bij jou in de buurt