Menu

24/05/2022

Leuke citytrips tijdens Hemelvaartweekend

Het Hemelvaartweekend leent zich als hét perfecte weekend om er een paar dagen tussenuit te gaan. De donderdag heb je namelijk vrij waardoor je alleen nog maar de vrijdag vrij hoeft te nemen voor een extra lang weekend. Beter kan niet toch? Om jou wat inspiratie te geven voor een last-minute tripje hebben wij een aantal leuke bestemmingen op een rijtje gezet.

 

Stockholm

Wanneer je aan een citytrip denkt denk je misschien niet gelijk aan Stockholm. Doordat de stad in veel opzichten anders is dan andere hoofdsteden in Europa is de stad zeker de moeite waard voor een lang weekend. De stad wordt ook wel 'Het Venetië van Scandinavië' genoemd (wij boeken vast onze vliegtickets…). De stad leeft als het ware op het water. Stockholm is gebouwd op veertien eilanden, die onderling met bruggen zijn verbonden. Hierdoor kom je overal in de stad water tegen. Één van de redenen dat Stockholm zo’n relaxte sfeer heeft, is dat er ontzettend veel parken zijn. In weinig Europese hoofdsteden krijgt de natuur zo goed de ruimte als hier. Zelfs in het oude centrum Gamla Stan, waar de gebouwen schots en scheef op elkaar staan, word je regelmatig verrast door kleine groene hofjes. 

Producten op de afbeelding: Travelite koffer blauw & Michael Kors schoudertas Maeve


Parijs

Een stad die absoluut niet in ons lijstje mag ontbreken is Parijs. Misschien ben je er al eens geweest, misschien zelfs al een paar keer en misschien nog helemaal niet. Hoe dan ook: Parijs verveelt nooit! Na maar iets meer dan 3 uur in de Thalys loop je al rond in deze prachtige stad. De Eiffeltoren blijft indrukwekkend en ook het Louvre is zeker een bezoekje waard. Graag willen we je ook Jardin du Luxembourg als tip meegeven, dé ideale plek om even te ontsnappen aan de hectiek van de stad. Je zou het misschien niet denken maar er is geen stad waar de fiets zo in opmars is als in Parijs. Op maar liefst 750 plekken verspreid over de hele stad staan duizenden fietsen klaar. Dit maakt het ideaal om Parijs op de fiets te ontdekken! 

 

Edinburgh

Waarom Edinburgh niet bekender is als stedentripbestemming is voor ons een raadsel. Edinburgh is de hoofdstad van Schotland en ligt op maar 1,5 uur vliegen van Nederland. Wanneer je door deze stad loopt is het net alsof je in je favoriete sprookje rondloopt. Wandel door de mystieke straten en bewonder sprookjesachtige kastelen waar bijzondere verhalen achter schuilgaan. Het is zelfs de stad waar J.K. Rowling de Harry Potter- reeks schreef, veel magischer kan niet toch? Daarnaast staat de stad bekend om de gezellige Schotse pubs en de talloze historische must-sees. Je zult je geen moment vervelen!

Producten op de afbeelding: DSTRCT rugtas Stoke Street & Brics koffer Bellagio


Ardennen

Natuurliefhebbers en sportievelingen opgelet! Vanaf Utrecht sta je binnen 3 uur rijden in het prachtige groene heuvellandschap, de Ardennen zijn de place to be voor jou. Kanoën, raften, klimmen en mountainbiken zijn sporten die hier volop worden uitgevoerd. Na zo’n actieve dag zijn er in de Ardennen ook genoeg mogelijkheden om te ontspannen. Dit kan in de talloze spa’s, thermen en kuuroorden. Ga je liever voor een geheel wellness weekend? Dan zijn er genoeg spa & wellness hotels waar je optimaal kunt ontspannen!

Producten op de afbeelding: Dakine rugzak Grom blauwTravelite reistas Kick Off rood


Breda

Zoek je het liever nog wat dichterbij huis? Dan is er ook in Nederland genoeg leuks te ontdekken. Neem bijvoorbeeld Breda, één van de gezelligste steden van Nederland! In deze bourgondische stad komen vroeger en nu samen. Bezoek historische monumenten, fiets of wandel langs honderden muurschilderingen van internationale kunstenaars en kom tot rust in het vele groen in en om de stad. Daarnaast leent Breda zich ook goed voor een dagje shoppen. In de winkelstraten vind je winkels als Zara en H&M maar ook leuke plaatselijke boetiekjes. In de avond kunnen feestgangers hun hart ophalen in de vele restaurants, clubs en cafés. 

 


BEL 0172 - 447 517 (5 dagen per week bereikbaar) of zoek een winkel bij jou in de buurt