Menu

08/12/2021

Welke werktas heb je nodig?

Idealiter raak je in een oogopslag verliefd op een tas. De kleur, de vorm en de versiering komen harmonieus samen in het ontwerp dat jou aantrekt tot de tas. Maar net als in l'amour is er niet altijd sprake van liefde op het eerste gezicht. Neem een werktas. Eerst heb je een wensenlijst met eigenschappen die je aanstaande tas moet hebben. Van daaruit kom je bij een categorie terecht waar je iets kiest wat ook in esthetisch opzicht bevredigt, want het oog wil natuurlijk ook wat. Maar wat als je al niet eens tot een wensenlijst komt? Voor de mensen die niet weten wat ze willen, leggen wij uit welk type werktas het beste gekozen kan worden. 

 

*Klik op de productfoto's om naar de tas of trolley te gaan* 

 

 

Laptoptas

Voordat we veel gebruik maakten van laptops, waren klassieke aktetassen de norm. Deze geklepte tassen zijn breder dan dat ze lang zijn, en werden ofwel onder de arm, ofwel aan het handvat gedragen. In de loop der tijd (en mede door de opkomst van de laptop) is er steeds meer een verandering gekomen in dit type tas. De veranderingen zijn van een dusdanig aard dat de titel aktetas niet meer geheel passend is. De klep is in veel gevallen verdwenen en in bijna alle horizontaal georiënteerde werktassen zit tegenwoordig een laptopvak. Daarom is een laptoptas een iets passendere term, hoewel dit ook gezien kan worden als paraplubegrip.  

Met het laptopvak komen we ook meteen bij een voordeel van de laptoptas. Een ander pluspunt is dat de leren varianten nog steeds het meest formeel overkomen. Mannen lopen over het algemeen niet met schoudertassen, waardoor de herentassen vaak een professionele look krijgen in plaats van dat het een sierlijke tas wordt. In het geval van dames worden de werktassen ook regelmatig als modetas vormgegeven. Dat kan voor dames een extra reden zijn om voor de horizontale tas te kiezen. De draagwijze kan ook doorslaggevend zijn voor je keuze. Een tas dragen aan een handvat of de tas crossbody om je schouder doen zijn de twee manieren waarop de laptoptas gedragen kan worden. Overtuigd? Kijk dan hier naar onze collectie op dit gebied.

Kortom: zeer formele look, soms als modetas ontworpen, gemakkelijk aan de hand mee te nemen, praktische indeling.

 

  

 

 

De (laptop)rugzak

Over het algemeen worden rugzakken als iets minder formeel beschouwd. Dit, ondanks dat de ontwerpen breed uiteenlopen. De tassen van onder andere Eastpak en Fjällräven hebben een schools karakter. Dit komt door de levendige kleuren en de identiteit van de merken. Iets serieuzer zijn merken als Kapten & Son en Jost, door hun kleur- en stofgebruik. Een duidelijke stap naar professionelere tassen zijn Samsonite en Salzen, die de rugzakken hebben ingericht met functionaliteit in het achterhoofd (denk aan USB-poorten om powerbanks aan te koppelen). De leren tassen van Castelijn & Beerens, DSTRCT en Burkely scoren juist weer hoog door hun look. In topmerken als Piquadro en Tumi word je ook zeker serieus genomen. Ondanks dat er zeker professionele rugzakken zijn, zien wij tassen die aan de hand gedragen worden toch als het meest formeel. 

Na een gelaagdheid in formele looks te hebben laten zien, komen we ook hier terug op draagwijze. Een hoge draagcomfort is met een rugzak verzekerd. Het gewicht van je spullen worden verdeeld over twee schouders, wat je enorm ontlast. Het handvat aan de bovenzijde van rugzakken zorgt ervoor dat de tas ook aan de hand meegenomen kan worden. Bekijk hier onze laptoptassen.

Kortom: minder formeel, hoog draagcomfort, extra functionaliteiten (afhankelijk van het merk). 

 

 

 

 

Laptoptrolley

Het gewicht van je spullen hoeft bij een laptoptrolley niet constant gedragen te worden, en dat is prettig voor de werkende die veel onderweg is. Bij ''onderweg zijn'' hoef je niet direct aan businesstrips te denken. Net als laptoptrolleys hebben rugzakken en laptoptassen regelmatig een sleeve die om een trekstang van een koffer gedaan kan worden. Ten opzichte van laptoptassen en rugzakken zit daar het voordeel niet per se. Het grootste voordeel haal je uit een laptoptrolley wanneer je grote stukken loopt. Gebruik je veel het openbaar vervoer en neem je dikwijls veel spullen mee, dan is een laptoptrolley een goede uitkomst. Van de trein naar de bus/metro en van de laatste halte naar het kantoorgebouw. Dit kunnen flink wat meters zijn die bij het dragen van zware spullen best wat van je lichaam kunnen vragen. Laptoptrolleys zijn van zichzelf wel zwaarder. Dit kan storend zijn als je het even praktisch vindt om de trolley aan de hand mee te nemen. Vind hier jouw laptoptrolley.

Kortom: zeer formele look, hoog draagcomfort, zwaar.

 

 


BEL 0172 - 447 517 (5 dagen per week bereikbaar) of zoek een winkel bij jou in de buurt