Menu

29/09/2021

Brand Stories: Fred de la Bretonière & Shabbies Amsterdam

Fred de la Bretonière

Al sinds 1970 is Fred de la Bretonière een zeer bekende naam in de modewereld. Fred de la Bretonière is een Nederlands schoenen- en tassenontwerper en begon in 1970 in Amsterdam zijn eerste winkel en had een atelier in de Spuistraat. Dat hij talent had voor het ontwerpen van Tassen en schoenen werd snel duidelijk toen hij in 1976 werd uitgeroepen tot beste schoenen- en tassenontwerper van Nederland.

Die jarenlange ervaring heeft ervoor gezorgd dat je het vakmanschap beleeft in zijn puurste vorm en je de liefde voelt voor het ambacht in iedere schoen of tas. Het belangrijkste doel van Fred de la Bretonière is om ervoor te zorgen dat de vrouw sterk in haar schoenen staat en zich zelfverzekerd en mooi voelt. Fred de la Bretonière ziet zijn producten als een soort spijkerbroek, hoe vaker je deze aan hebt, hoe meer je ervan gaat houden.

 

 


“Our shoes and bags are designed te make you feel better. With every step you take, our products become a part of you. Our designs strengthen your personality. They become more and more precious to you, the more you wear them.”

 

 

Shabbies Amsterdam

Wat je misschien nog niet wist is dat Fred de la Bretonière ook de ontwerper en grondlegger van de Shabbies Amsterdam is. In 2004 kwam de eerste collectie van Shabbies Amsterdam op de markt. De Shabbies Amsterdam lijn kenmerkt zich door pure, rauwe en mooie ontwerpen met een vrouwelijke touch en veel aandacht voor comfort en detail. Een voltreffer, uiterst geschikt voor de Noord-Europese markt. Ook het merk Shabbies Amsterdam ontwerpt met hetzelfde doel: zorgen dat jij, als drager, je beter voelt met de producten van Shabbies Amsterdam.

In alle ontwerpen van zowel Fred de la Bretonière als Shabbies Amsterdam is de liefde voor het schoenmakersambacht en een uitstekend oog voor detail terug te vinden. Door daarbij gebruik te maken van uitsluitend Europese productie en vast te houden aan het traditionele vakmanschap wordt elk ontwerp een uniek product. Er wordt gebruik gemaakt van de mooiste, en beste leersoorten om zo de puurheid in het product zoveel mogelijk te kunnen behouden.

 



 

Leuke tas gezien? Klik op de afbeelding om direct te shoppen! Bekijk hier de gehele collectie van Fred de la Bretonière en Shabbies Amsterdam!

 


BEL 0172 - 447 517 (5 dagen per week bereikbaar) of zoek een winkel bij jou in de buurt