Menu

19/05/2021

Hoe word je de ultieme vader?

Hoe word je de ultieme vader?

Mijn papa is de beste! Een zin zo bekend dat er zelfs een kinderprogramma over is gemaakt. Met het openen van potten, het dragen van je kind en het tonen van je spierballen heeft papa allang bewezen de sterkste te zijn. Op fysiek vlak zit het dus wel snor, maar de ultieme vader kan meer dan alleen tillen en meppen. Hij zorgt voor het beste voor zijn kind. Maar hoe krijg je dat voor elkaar? Natuurlijk zijn wij even voor je de (digitale) bibliotheek ingedoken om het antwoord te geven.

 

*Iets leuks gezien? Klik op het product om naar de productpagina te gaan.

 

Speeltijd

Stoeien, vliegtuigje of je laten beklimmen zijn de wat ruwere vormen van spelen met je kind waar vooral vaders gebruik van maken. Zolang je jouw liefste heel houdt, zijn er enkel positieve gevolgen die het ruwe spelen heeft. Zo wordt ruw spelen positief gelinkt aan de ontwikkeling van sociale en emotionele vaardigheden van kinderen (onderzoek van StGeorge & Freeman, 2018). Dus papa, neem lekker de tijd om te stoeien! Binnenkort is het hopelijk heerlijk weer om dit in de buitenlucht te doen, zoals op het strand of op een zonneweide. Lekker in zwemkleding op een lakentje in de zon. Een strandtas is een must om al je spullen mee te kunnen nemen.

 

 

 

Helpen met school

Voor kinderen en ouders een lange en spannende fase: de schooltijd. Je kinderen voorbereiden op belangrijke momenten als de overgang van de basisschool naar de middelbare school en het eindexamen begint al vroeg. Uit onderzoek is gebleken dat ouders op meerdere manieren hun kind kunnen ondersteunen. Lezen met je kinderen, een lat bepalen, praten over school en betrokken zijn bij schoolactiviteiten hebben allen een positieve invloed op schoolprestaties van kinderen. Een leuke handige schooltas hebben heeft geen bewezen effect, maar is zeker leuk om te hebben! Normaal gesproken kom je bij kinderrugzakken uit bij Little Legends of Pick & Pack. Verrassenderwijs heeft Samsonite, bekend van koffers, ook leuke kinderrugzakken. 

 

 

 

Carrière

Na de schoolperiode is het tijd om de wijde wereld in te stappen. Het moment waarop ze écht groot worden. Met gezonde ambitie is het tijd om aan een carrière te werken. Ook in deze fase zijn ouders een belangrijke bron van invloed, zo blijkt uit onderzoek. Wanneer kinderen liefde en support ervaren van hun ouders, hebben zij meer vertrouwen in hun kundigheid om een carrière te onderzoeken. Vaak leidt dit tot een carrière waar kinderen veel vreugde uit halen (Keller, 2004). 

 

 

 


BEL 0172 - 447 517 (5 dagen per week bereikbaar) of zoek een winkel bij jou in de buurt