Menu

25/01/2021

Green Choice; Shop goed, doe goed part 1

Duurzaamheid staat ook in 2021 voorop! Samen kunnen we de wereld stukje voor stukje verbeteren. Wist je dat duurzaamheid bij Van Os ook een grote rol speelt? Zo let onze expert inkoopafdeling tijdens het inkopen van producten er ook op hoe duurzaam de merken en producten zijn. Inmiddels hebben wij een grote selectie aan merken en producten die zich inzetten voor een groenere wereld. In deze blog verdiepen we ons in een aantal merken die ieder op hun eigen manier duurzame producten op de markt brengen! 

MYoMY

De iconische tassen van Myomy zijn gemakkelijk te herkennen door de unieke designs. Ze springen er echt uit! Bovendien geven de neutrale kleuren deze tassen een tijdloze en classy uitstraling. Je kan deze tassen dan ook voor vrijwel alle gelegenheden gebruiken. 

Duurzaamheid is een belangrijk begrip voor Myomy. Daarom hebben ze ervoor gezorgd om hun hele productieproces zo duurzaam mogelijk te maken. Allereerst begint het bij de partners die het merk uitkiest. Zo werken ze samen met Fair Trade organisaties. Dit soort organisaties zorgen ervoor dat hun werknemers eerlijke kansen krijgen, op het gebied van arbeidsomstandigheden, salaris en een betere plek in de handelsketen. Met behulp van Fair Trade organisaties wordt oneerlijkheid de wereld uit geholpen en krijgt iedereen dezelfde kansen. 

Bovendien maakt Myomy gebruik van duurzame materialen! Zo wordt het leer op een veilige manier geproduceerd en is het zelfs Leather Working Group gecertificeerd. Dit wil zeggen dat er tijdens de productie streng wordt gecontroleerd of de productie aan alle milieueisen voldoet. De voering van de tassen is bovendien gemaakt van 100% gerecycled PET. Dit gebeurd in samenwerking met Waste2Wear. Hierdoor kunnen de tassen na hun levensloop ook weer gerecycled worden. Good job Myomy

 

Mooie tas gezien? Klik op de afbeelding om meteen op de productpagina te komen!

    

 

SuitSuit

Ook SuitSuit zet een stap in de groene richting. Hun nieuwste ‘Natura’ collectie is namelijk gemaakt van gerecyclede PET flessen! De Natura collectie bestaat uit rugzakken en reistassen, allemaal met de leukste kleuren. Van felle kleuren, zoals rood en geel, gaat de collectie over in pastelkleurige tassen. Voor iedereen zit er wel een tas bij! 

Zowel de rugzakken als de reistassen zijn gemaakt van gerecyclede PET flessen. Op dit moment is een overvloed aan plastic afval een groot probleem. Daarom worden er steeds meer alternatieven bedacht om het plastic afval te verminderen. Zo worden plastic gebruiksvoorwerpen vervangen door een duurzamere of minder schadelijke variant. Zo worden er steeds vaker papieren of metalen rietjes gebruikt. 

Ook PET flessen zorgen voor veel plastic afval. Daarom worden ze steeds vaker gerecycled om gebruikt te worden bij de productie van andere producten. Eerst moeten de flessen op kleur gescheiden worden. Daarna worden de flessen goed schoongemaakt en versnippert. Deze snippers worden steeds kleiner totdat het vezels zijn. Deze vezels worden weer in andere producten verwerkt. 

Zo is de ‘Natura’ collectie van SuitSuit tot stand gekomen! Helemaal groen! 

 

Mooie tas gezien? Klik op de afbeelding om meteen op de productpagina te komen!


     

 

Inyati

Inyati is hét merk als je op zoek bent naar een vrouwelijke, elegante en tijdloze tas. Door de neutrale kleuren van de schouder- en crossbodytassen zijn dit tassen voor alledaags gebruik en kunnen ze voor veel verschillende gelegenheden gedragen worden. 

De tassen van Inyati zijn gemaakt van vegan leer! Dit wil zeggen dat er bij de productie van de tassen geen dierlijke producten zijn gebruikt. Vooral vroeger werden dierlijke producten vaak in kleding, schoenen en tassen verwerkt. Dit is tegenwoordig al een stuk minder, omdat veel meer mensen zich bewust ervan zijn dat voor sommige producten dieren gedood worden. Zo zijn al veel bedrijven en merken overgestapt op het gebruik van leer dat een bijproduct is van de voedselindustrie. 

Inyati maakt helemaal geen gebruik van echt leer, waardoor de tassen van een ander milieuvriendelijk materiaal gemaakt zijn. Een diervriendelijk merk, we love it!


Mooie tas gezien? Klik op de afbeelding om meteen op de productpagina te komen!


        

 

Burkely

Burkely blijft maar met leuke collecties komen! Ze hebben een oog voor detail en dat is ook terug te zien in hun tassen. Bovendien zijn de tassen gemakkelijk te combineren met jouw alledaagse outfits waardoor je elke dag met jou Burkely tas op stap kan! 

Burkely zet zich in voor een groenere wereld. Dit doen ze op een aantal manieren. Zo werken ze samen met fabrieken die in India gelegen zijn. Burkely vindt dat ook deze bedrijven bij de “familie” horen en dus vinden ze het belangrijk dat de werknemers in die fabrieken onder gezonde en veilige arbeidsomstandigheden kunnen werken. Zo worden de fabrieken regelmatig gecontroleerd, of ze zich nog aan alle regels houden op het gebied van gezondheid, veiligheid, werktijd en eerlijke lonen. 

Ook de productie van hun tassen probeert Burkely zo groen mogelijk te houden. Zo maken ze gebruik van leer dat een bijproduct is van de voedselindustrie. Dit betekend er geen dieren worden geslacht voor de productie van de tassen. 

Bovendien worden de tassen zo ontworpen dat er zo min mogelijk leer overblijft als er designs uit worden gesneden. Mocht er toch nog leer overblijven? Dan worden hieruit bijvoorbeeld portemonnees, pasjeshouders, paspoorthouders gemaakt. Soms wordt het overgebleven leer zelfs gebruikt voor de lipjes van de ritssluitingen. Wat nou als er dan nog steeds leer overblijft? Burkely recyclet dit leer, om er vervolgens ‘nieuw’ leer van te maken. Zo kan het nieuwe leer weer gebruikt worden voor prachtige Burkely producten!

 

Mooie tas gezien? Klik op de afbeelding om meteen op de productpagina te komen!

      


BEL 0172 - 447 517 (5 dagen per week bereikbaar) of zoek een winkel bij jou in de buurt